Flexibel onderwijs organiseren Onderwijs & ICT

Studenten willen flexibeler onderwijs, zodat ze studie, werk en privé kunnen combineren, en bij verschillende instellingen kunnen studeren. Dat vergt een flexibeler onderwijsaanbod, en heeft invloed op de organisatie en de ondersteuning van het onderwijs. Ontdek hoe SURF met onderwijslogistiek, edubadges en 1 eduID voor studenten een bijdrage levert aan flexibel onderwijs.

Projecten en resultaten

Edubadges: unieke nationale aanpak van badges

Met edubadges kunnen studenten behaalde kennis en vaardigheden op een transparante en veilige zichtbaar en ‘meeneembaar’ maken. SURF ontwikkelt een infrastructuur waarmee Nederlandse onderwijsinstellingen edubadges kunnen uitgeven aan studenten. De dienst wordt eind 2020 gelanceerd.

Meer weten?

Cover Whitepaper Open badges
Cover geleerde lessen pilot edubadges

Geleerde lessen van pilot edubadges

Lees hoe instellingen tot een strategie komen om edubadges in te zetten en laat je inspireren door voorbeelden van edubadges die in de pilotperiode zijn uitgegeven. Ook het projectteam van SURF beschrijft de geleerde lessen.

Download de geleerde lessen

onderwijslogistiek

Onderwijslogistiek voor flexibel onderwijs

Houd jij je bezig met de organisatie van flexibel onderwijs? Laat je inspireren door 6 vooroplopende instellingen die laten zien hoe zij de flexibilisering van het onderwijs vormgeven.

Lees de 6 praktijkcasussen

Project Studentmobiliteit

SURF start met ontwikkeling van een infrastructuur om studentmobiliteit over opleidings- en instellingsgrenzen heen te bevorderen. Binnen het project Studentmobiliteit van de zone Flexibilisering van het Versnellingsplan draaien de UU, TU/e en WUR mee in een pilot.

Lees meer over dit project

studenten in de bibliotheek van Maastricht University

EduID: 1 digitaal studentidentiteit

De ambitie is om studenten in de toekomst met eduID – tijdens en na hun studie – eenvoudig en veilig te laten inloggen bij elke onderwijsinstelling in Nederland. Daarvoor ontwikkelt SURF een veilige en betrouwbare architectuur, in nauw overleg met de instellingen en belangrijke stakeholders als het ministerie van OCW en Studielink. 

Lees over de plannen in 2020

Jongen in open bibliotheek achter computer

Ervaring opdoen met eduID-pilots

In 2020 willen we dat instellingen eduID al kunnen inzetten voor specifieke doelgroepen: voorinschrijvers, studenten ‘van buiten’ en alumni. Heb je een uitdaging waarvoor je eduID zou willen inzetten?

Doe mee

Diensten

Minorstudies volgen bij andere instellingen met Kies Op Maat

Met Kies Op Maat kunnen studenten minoren en vakken volgen op een andere dan de eigen hogeschool of universiteit.
Meer weten?
student

Blijf op de hoogte

Laat je inspireren in de community

Kom in contact met collega’s en deel je kennis en ervaringen.

Onderwijslogistiek

SURF Communities

Update per mail

Blijf wekelijks op de hoogte van alle onderwijsactiviteiten van SURF. Meld je aan

Of ontvang maximaal 4 keer per jaar de laatste ontwikkelingen over edubadges of onderwijslogistiek. Meld je aan

Over flexibel onderwijs organiseren

Flexibiliteit in het onderwijs

Studenten vragen om meer flexibiliteit in het onderwijs, zodat ze studie, werk en privéleven kunnen combineren, en bij verschillende instellingen kunnen studeren. Zij willen met 1 klik op de knop weten wat hun rooster is, uit welk onderwijsaanbod ze kunnen kiezen binnen en buiten hun instelling, hoe het met hun studievoortgang gaat etcetera. Wat kan SURF betekenen om dit in de toekomst mogelijk te maken?

Lees meer

Kom op 12 maart naar de Challenge day