Projecten Leermaterialen delen en hergebruiken

Leermaterialen delen en hergebruiken biedt kansen voor innovatie en kwaliteitsverbetering van het hoger onderwijs. Het ministerie van OCW stelt jaarlijks geld beschikbaar via de stimuleringsregeling open en online onderwijs. Op deze pagina vind je de projecten die hebben deelgenomen aan de pijler open leermaterialen.

Stimuleringsregeling open leermaterialen

Economie en Bedrijf

Laat je inspireren door de projecten in de stimuleringsregeling Open en online onderwijs, pijler Open leermaterialen. Hieronder vind je de projecten in de categorie Economie en Bedrijf.

Een (vak)community Circulaire Economie voor kwalitatief blended onderwijs

student met laptop - Kees Rutten

Vijf hbo-instellingen gaan tijd- en plaatsonafhankelijk open onderwijs delen via een vakcommunity. Dat doen ze door bestaand leermateriaal te hergebruiken en door te ontwikkelen en ontbrekend leermateriaal te ontwikkelen. Het project levert een basispakket op over de circulaire economie met methoden, materialen en inzichten.

Lees meer

Vakcommunity Leven Lang Ontwikkelen

Open leermaterialen

In de bacheloropleidingen bedrijfskunde, bestuurskunde, business studies en human resource management heeft het thema Leven Lang Ontwikkelen (LLO) de afgelopen jaren een belangrijke plaats gekregen.

Lees meer