Projecten Leermaterialen delen en hergebruiken

Leermaterialen delen en hergebruiken biedt kansen voor innovatie en kwaliteitsverbetering van het hoger onderwijs. Het ministerie van OCW stelt jaarlijks geld beschikbaar via de stimuleringsregeling open en online onderwijs. Op deze pagina vind je de projecten die hebben deelgenomen aan de pijler open leermaterialen.

Stimuleringsregeling open leermaterialen

Exact en Informatica

Laat je inspireren door de projecten in de stimuleringsregeling Open en online onderwijs, pijler Open leermaterialen. Hieronder vind je de projecten in de categorie Exact en Informatica.

Virtuele Practica (ViP)

Twee studenten samen achter een laptop

Dit project is opgezet om bèta-studenten in een veilige omgeving praktische vaardigheden te laten oefenen. Met 3D-virtual reality (3D-VR) kunnen studenten laboratoriumhandelingen oefenen in een virtuele maar natuurgetrouwe omgeving. Zo komen ze beter voorbereid het fysieke laboratorium of de practicumzaal binnen.

Lees meer

SHARESTATS -Statistiekopgaven open delen met een vakcommunity van docenten

Open leermaterialen

Goed oefenmateriaal is een essentieel onderdeel van het statistiekonderwijs. Om studenten meer hoogwaardig oefenmateriaal te kunnen bieden, werken vier universiteiten aan een omvangrijke, open toegankelijke databank met statistiekopgaven.

Lees meer

Open online opleidingsmateriaal voor de lerarenopleiding wiskunde

Op dit moment heeft het Freudenthal Instituut van de Universiteit Utrecht een rijke collectie aan materialen voor leerlingen (lesmateriaal voor het vak wiskunde in het voortgezet onderwijs).

Lees Meer