Seminar Gebruik van weblectures en kennisclips door studenten

Datum: 08 OKT 2015 

Hoe ervaren studenten de inzet van weblectures en kennisclips in het onderwijs? Op donderdag 8 oktober 2015 organiseerde de special interest group Media en Education samen met SURFacademy het seminar Gebruik van weblectures en kennisclips door studenten. Tijdens deze bijeenkomst werden de wensen van studenten achterhaalt.

Datum
08 okt 2015
Tijdstip
13:00-17:00
Locatie
SURF, Utrecht
Kosten
Gratis
Voorkennis nodig?
Nee
Soort bijeenkomst
Seminar

De integratie van video in onderwijs wordt steeds meer gemeengoed. Hogeronderwijsinstellingen registreren in steeds grotere getale hun colleges en stellen deze beschikbaar als weblecture voor hun studenten. Daarnaast neemt de productie van kennisclips al dan niet zelf geproduceerd door docenten, een vogelvlucht.

Maar hoe ervaren studenten de integratie van dit soort materialen in het onderwijs? Op welke manier ondersteunt het hen bij het studeren, en welke functionaliteiten missen zij hierbij? Om hier zicht op te krijgen organiseerde de SIG Media en Education dit seminar. Studenten gaven een korte toelichting op bovenstaande vraagstukken en aan de hand hiervan werd een debat gevoerd.

Vraagstukken

De vraagstukken die centraal stonden in dit debat:

  • Welke wensen van studenten worden door u herkend en verdienen prioriteit?
  • Welke van deze ontwikkelingen staan al op de roadmap van leveranciers en op welke termijn worden deze opgeleverd?
  • Welke functionaliteiten verdienen aandacht voor nadere verkenning?

Doel van deze bijeenkomst is om (meer) bekendheid en gehoor te geven aan wensen van studenten en na te denken welke prioriteiten gesteld moeten worden, en hoe de SIG hierin ondersteuning kan bieden.

Presentaties

Video-opname

 Het seminar is opgenomen op video, zodat alle informatie online beschikbaar is voor iedereen:

Accepteer cookies van derden om deze inhoud te bekijken. Klik hier om dit te doen.
Laatste wijziging op 12 okt 2015