Landelijke dag SIG Onderwijslogistiek 2017

Datum: 27 JAN 2017 

Op vrijdag 27 januari organiseert de SIG Onderwijslogistiek haar landelijke dag bij Hogeschool Saxion in Enschede. Nieuwkomers zijn welkom tijdens de voorbereidende workshop over het onderwijslogistiekmodel, daarna start het hoofdprogramma met sprekers met praktijkcases en workshops.

Datum
27 jan 2017
Tijdstip
09:00-16:30
Locatie
Hogeschool Saxion, Enschede
Kosten
Gratis
Voorkennis nodig?
Nee
Type onderwerp
Beleidsmatig onderwerp
Soort bijeenkomst
Seminar

Voor nieuwkomers

Voor nieuwkomers op de landelijke dag van SIG Onderwijslogistiek is er voorafgaand aan het programma de gelegenheid om deel te nemen aan een korte workshop rondom het onderwijslogistiek model van de SIG.

Praktijkvoorbeelden van een programma onderwijslogistiek

In de ochtend staat het opstellen en realiseren van een programma onderwijslogistiek centraal. Vanuit Saxion Hogeschool en de Vrije Universiteit worden hier praktijkvoorbeelden van gepresenteerd. Zoals je gewend bent van onze bijeenkomsten is er daarna uitgebreid gelegenheid om met elkaar en de sprekers hierover in gesprek te gaan.

  • Praktijkvoorbeeld 1 door Suzan Beuvink en Bienke Beeker, programmamanagers voor de onderwijslogistieke keten van Saxion binnen het project Onderwijslogistiek in 4D.
    Onderwijslogistiek in het roosterproces gaat - naar de overtuiging van Saxion - over klantwaarden en klantbeloften waarin de student altijd centraal staat. In het afgelopen jaar hebben we samen met studenten, docenten, teamleiders, roostermakers, directeuren en het College van Bestuur afspraken gemaakt binnen Saxion over het maken van studentgerichte roosters. Hoe dit studentgerichte rooster er uit zou moeten zien is vastgelegd in 12 studentbeloften. Hoe maken we deze beloften aan onze studenten waar vanuit de gehele logistieke keten?
  • Praktijkvoorbeeld 2 door Jose van Schie van de Vrije Universiteit
    Jose praat ons bij over onderwijslogistiek bij de VU. De onderwijsondersteuning aan de VU is de afgelopen jaren sterk in beweging geweest. Onderwijsbureaus en ondersteunende diensten zijn opnieuw ingericht, processen zijn ontworpen, veel studentenbalies zijn opgeheven en digitale voorzieningen zijn beschikbaar gekomen. Maar dan? Er blijft een toekomst die verandert en andere eisen stelt. Hoe blijf je bij de tijd, hoe zorg je ervoor dat processen op orde blijven en verbeteren? Voor de onderwijsondersteuning aan de VU moet goed ingericht procesmanagement antwoord geven op deze vragen. We zijn klaar voor de toekomst denken we.

Middagprogramma met workshops

In de middag staan er diverse workshops op het programma. Er is onder andere een klankbordbijeenkomst van het project referentiemodel voor flexibele onderwijslogistiek voor flexibel onderwijs. Hierin maak je kennis met de eerste opbrengsten van dit project. Ook wordt getoetst of dit project op de goede weg is.

Programma overzicht

09:00 – 10:00 uur Inloop
09:15 – 10:00 uur Korte workshop onderwijslogistiek model
10:00 – 12:15 uur Praktijkvoorbeelden van het opstellen en realiseren van een programma onderwijslogistiek
12:15 – 13:15 uur Lunch
13:15 – 15:30 uur Workshops 
15:30 – 16:30 uur Napraten