Inspiratiedag: Alles wat je altijd al wilde weten over OER

Datum: 29 MRT 2017 

Tijdens de Open Education Week 2017 organiseerde de werkgroep Bibliotheken en open en online onderwijs van SHB, UKB en SURFnet een inspiratiedag over de ontwikkelingen en toekomst van Open Educational Resources (OER) en de rol die de bibliotheken kunnen innemen.

Datum
29 mrt 2017
Tijdstip
10:00-16:30
Locatie
SURF, Utrecht
Kosten
Gratis
Voorkennis nodig?
Nee
Soort bijeenkomst
Voorlichtingsbijeenkomst

Wat kan de bibliotheek met Open Education?

Open Education kent vele nieuwe ontwikkelingen. Steeds meer onderwijswijsmateriaal wordt vrij toegankelijk beschikbaar gesteld. Maar welke rol is er voor de bibliotheek als het gaat om de vindbaarheid, de doorzoekbaarheid en de creatie/co-creatie van dit materiaal? In hoeverre vullen de bibliotheken deze rol al in? Welke kennis en vaardigheden zijn nodig en welke technische ontwikkelingen zullen deze processen ondersteunen? Dat zijn belangrijke vragen die bibliotheken kunnen helpen een nieuwe weg in te slaan.

Ideeën opdoen tijdens de inspiratiedag

Om van elkaar te leren, te discussiëren en ideeën op te doen, organiseerde SURFnet tijdens de Open Education Week (27-31 maart) de “Inspiratiedag: Alles wat je altijd al wilde weten over OER”. De dag begon met 4 inspirerende lezingen, 's middags gevolgd door een roundtable sessie. Tijdens de inspiratiedag was er volop ruimte voor discussie, verdieping en uitwisseling van ervaringen die tot een visie over de rol van de bibliotheek zullen leiden. Lees het uitgebreide verslag van de inspiratiedag (geschreven door Jacques Versteijnen, Avans Hogeschool)

Programma

Voor wie?

De bijeenkomst was bedoeld voor medewerkers van de bibliotheken van onderwijsinstellingen en voor hun huidige en toekomstige samenwerkingspartners binnen de onderwijsinstelling: ICT, onderwijsdeskundigen, onderwijscoördinatoren, docenten, projectleiders online onderwijs, e-learning specialisten en andere betrokkenen bij de productie, vindbaarheid en doorzoekbaarheid van open online onderwijsmateriaal.

Laatste wijziging op 31 mei 2017