Informatiebijeenkomst aan de slag met de modulaire leeromgeving: instellingen en leveranciers gezocht

Datum: 07 MRT 2017 

De leeromgeving van de toekomst is een modulair opgebouwd systeem, waarin tools en applicaties makkelijker te integreren en uit te wisselen zijn. Om dit modulaire model in de praktijk te toetsen riep SURFnet instellingen én leveranciers op hier mee aan de slag te gaan. SURFacademy organiseerde hierover op 7 maart een informatiebijeenkomst.

Datum
07 mrt 2017
Tijdstip
13:30-16:30
Locatie
Stadskasteel Oudaen, Utrecht
Kosten
Gratis
Voorkennis nodig?
Ja
Soort bijeenkomst
Seminar

Naar een modulair opgebouwde leeromgeving

In 2015 en 2016 is zowel in Nederland als internationaal veel gebeurd aan visievorming over de digitale leeromgeving van de toekomst. Eén systeem dat aan deze veranderende behoeften voldoet, bestaat niet. De verwachting is dat de digitale leeromgeving van de toekomst eruit zal zien als een modulair opgebouwd systeem. Belangrijk uitgangspunt hierbij is dat de leeromgeving zal moeten blijven aansluiten bij de veranderende behoeften van studenten en docenten. SURFnet wil komend jaar stappen maken om deze visie om te zetten naar de praktijk.

Instellingen én leveranciers

Om het modulaire model in de praktijk te toetsen, zijn instellingen én leveranciers nodig. Instellingen die vraagstukken hebben over integratie van bestaande applicaties in de leeromgeving, een cursus in een modulaire leeromgeving willen geven of willen weten hoe een modulaire leeromgeving er in de praktijk uit kan zien, waren van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Ook leveranciers waren welkom om mee te denken over hoe hun producten een plaats kunnen krijgen in deze modulair opgebouwde leeromgeving.

Presentaties

Programma 

Het programma gaat in op de vraag hoe een modulaire leeromgeving eruit kan zien. We gaan in op het functioneel model van de modulaire leeromgeving, en we laten een demo-omgeving zien, waarin een modulaire leeromgeving in de praktijk is gebracht.Daarnaast is er ruimte voor vraagstukken vanuit instellingen en leveranciers, waarbij we hen willen uitnodigen om deel te nemen in een pilot. Tijdens de bijeenkomst komt naar voren wat de mogelijkheden daarvoor zijn.

Na deze bijeenkomst:

  • Heb je inzicht in het concept van een modulaire leeromgeving
  • Weet je wat er nodig is om een modulaire leeromgeving in te richten
  • Weet je wat SURF op dit gebied voor je kan betekenen 

Voor wie?

Iedereen die geïnteresseerd was om concreet met de modulaire digitale leeromgeving aan de slag te gaan. Zowel docenten als architecten en informatiemanagers waren van harte welkom. 

Meer lezen?

Inschrijven 

Aanmelden is niet vrijblijvend; lees meer over de annuleringsvoorwaarden van bijeenkomsten van SURFacademy.  

Laatste wijziging op 16 mrt 2017