Seminar Verder bouwen aan open science

Datum: 26 OKT 2017 

Wat is de stand van zaken van open access in het praktijkgericht onderzoek? Tijdens de Open Access Week organiseert SURFacademy het seminar ‘Verder bouwen aan open science’. Hierin gaan we in op deze vraag en praten we verder over het bouwen aan open praktijkgericht onderzoek.

Datum
26 okt 2017
Tijdstip
09:00-16:00
Locatie
Domstad Academie, Utrecht
Kosten
Geen
Voorkennis nodig?
Nee
Type onderwerp
Beleidsmatig onderwerp
Soort bijeenkomst
Seminar

De toekomst van open access is nu

Open access en open science krijgen steeds meer aandacht in het hbo. In 2016 vond op 27 september de conferentie ‘Open access doen we samen’ plaats.  Tijdens deze dag werd er door deelnemers gediscussieerd en nagedacht over welke stappen genomen kunnen worden om open access de norm te maken in het praktijkgericht onderzoek. Dat leverde de handleiding 'De toekomst van open access is nu' op met daarin een overzicht van de ideeën voor acties van alle betrokkenen.

Inhoud seminar

Op donderdag 26 oktober 2017, midden in de Open Access Week, wordt er in een nieuw seminar stil gestaan bij de stand van zaken van open access in het praktijkgericht onderzoek. We gaan in op de vraag wat open science betekent voor het hbo en er wordt in verdiepende sessies besproken hoe we verder kunnen bouwen aan open praktijkgericht onderzoek. Het seminar wordt georganiseerd door Windesheim, Saxion, de HKI, Vereniging van Lectoren, Vereniging Hogescholen, Regie-orgaan SIA, NAI-hbo en SURF. 

HBOAward

De HBOAward is een aanmoedigingsprijs voor inspirerende initiatieven die open access in het praktijkgericht onderzoek bevorderen. Maandelijks wordt een HBOAward uitgereikt aan onderzoekers, onderzoeksondersteuners, beleidsmakers of andere betrokkenen die open onderzoek ondersteunen en mede mogelijk maken. Tijdens het seminar wordt bekend gemaakt wie van deze winnaars zich dé voorvechter van open access in het hbo 2017 mag noemen. 

Voor wie

Dit seminar is interessant voor onderzoekers (lectoren, docent-onderzoekers), onderzoeksondersteuners, bibliotheken, onderzoeksadviseurs en beleidsmakers. 

Programma

Het programma bestaat onder andere uit verdiepende workshops en de uitreiking van de HBOAward. Binnenkort maken we meer bekend over de sprekers en de inhoud van het programma. 

Inschrijven

Je kunt je vanaf september inschrijven voor dit seminar.

Meer informatie