Webinar De AVG en SURFconext

Datum: 22 MEI 2018 

Welke vragen heb jij over de AVG en SURFconext? Stuur ze in en zet 22 mei 2018 in je agenda, want dan gaan wij ze beantwoorden tijdens het webinar ‘De AVG en SURFconext’. We vertellen in elk geval wat SURFconext doet om te voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming en wat jouw instelling daar zelf nog voor moet regelen.

Datum
22 mei 2018
Tijdstip
12:30-13:00
Locatie
YouTube
Kosten
Geen
Voorkennis nodig?
Nee

Stel je vraag

Hoge boetes en flinke imagoschade kunnen je te wachten staan als je vanaf 25 mei nog onzorgvuldig omgaat met persoonsgegevens. Vanaf die datum is elke organisatie namelijk gebonden aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). SURFconext verwerkt informatie over al jouw SURFconext-gebruikers, dus je hebt vast vragen over hoe de dienst daarmee omgaat. Daarom houden we een webinar waarin we uitleg geven. Stuur je vragen in via onze wiki, dan beantwoorden wij ze op 22 mei.

Wat doet SURFconext en wat moet je zelf doen?

De onderwerpen die aan de orde komen, hangen dus vooral af van de vragen die we van jullie binnenkomen. Maar we leggen in elk geval uit:

  • hoe we voorkomen dat dienstaanbieders te veel persoonlijke gegevens van jouw gebruikers krijgen.
  • welke contracten we met leveranciers sluiten.
  • hoe we gebruikers informeren.
  • welke afspraken je zelf moet maken.

Voor wie?

Het webinar is bedoeld voor onderwijs- en onderzoeksinstellingen die SURFconext afnemen en richt zicht vooral op medewerkers binnen instellingen die:

  • verantwoordelijk zijn voor het implementeren van de AVG.
  • zich bezighouden met beleid rondom SURFconext.
  • werken bij de IT-helpdesk of anderszins (privacy)vragen van eindgebruikers beantwoorden.

Het webinar is dus ook interessant voor niet-juristen.

Hoe doe ik mee?

Heel simpel: zorg dat je op 22 mei om 12.30 uur klaar zit en surf naar de webinarpagina (YouTube). Het webinar duurt maximaal een half uur. In het videovenster zie je de sprekers en onze presentaties. In het chatvenster op de pagina kun je tijdens het webinar reageren, maar daarvoor moet je een Google-account hebben (aanmaken). Gebruik je die optie liever niet, dan kun je ook op onze wiki terecht. Geef daar je vragen vóóraf door, dan kunnen we ze tijdens het webinar beantwoorden.

Laatste wijziging op 01 mei 2018