Hackathon Connect @ SURFconext: sluit je dienst aan op SURFconext

Datum: 25 JUN 2018 

Heb je een dienst die je wil aansluiten op SURFconext? Kom dan op 25 juni naar de hackathon. We vertellen je over SURFconext, SAML en OIDC en helpen je vooral hands-on met het aansluiten van je dienst! Vergeet dus ook je eigen laptop niet.

Datum
25 jun 2018
Tijdstip
10:00-14:00
Locatie
SURF-kantoor, Utrecht
Kosten
Geen
Voorkennis nodig?
Ja
Type onderwerp
Praktische vaardigheden
Soort bijeenkomst
Workshop

Sluit je aan!

We starten de ochtend met korte uitleg over wat SURFconext is, en de verschillende manieren om een dienst aan te sluiten. We gaan in op SAML en OpenID Connect (OIDC) en staan natuurlijk ook stil bij privacy en security. Na dit korte theoretische begin ga je zelf aan de slag. We zetten samen met jou de eerste stappen om je dienst daadwerkelijk aan te sluiten op SURFconext.

Voor wie?

Deze hackathon is bedoeld voor software ontwikkelaars en system integrators bij instellingen en dienstaanbieders (Service Providers) die graag willen aansluiten op SURFconext. Enige technische voorkennis van SAML of OIDC is nodig. Deelnemers moeten hun eigen laptop meenemen, en al enig voorwerk doen. Hierover sturen we je een bericht na je inschrijving.

Voorkennis nodig?

Ja, we gaan ervan uit dat je weet hebt van je dienst, en de juiste rechten en basisvaardigheden hebt om de benodigde software te installeren en configureren en bijvoorbeeld certificaten aan te maken.

Voorlopig programma

09.30uur

Koffie & thee

10.00 uur

Introductie SURFconext

10.30 uur

SP’s bij SURfconext; hoe sluit je je aan, en waar moet je op letten?

11.00 uur

Pauze 

11.30 uur

Begin hackathon

 

Lunch

14.00 uur

Afsluiting

 

Laatste wijziging op 14 jun 2018