Digitaal toetsen, the next step: de itembank

Datum: 11 SEP 2018 

SURFacademy organiseert samen met de SIG Digitaal toetsen een seminar over itembanken. Een volgende stap na het aanschaffen van toetssoftware is het goed inrichten van een itembank. Maar hoe doe je dat? Doe op 11 september inspiratie op en maak kennis met 6 verschillende itembanken uit zowel het mbo als hoger onderwijs.

Datum
11 sep 2018
Tijdstip
13:00-16:30
Locatie
Seats2Meet Utrecht
Kosten
Geen
Voorkennis nodig?
Nee
Soort bijeenkomst
Seminar

Hoe kom je tot een goede itembank?

Veel instellingen hebben in de afgelopen jaren geïnvesteerd in faciliteiten om digitaal te toetsen. De toetssoftware is aangeschaft … en dan? Hoe kom je tot een goede itembank waarin je kunt samenwerken met collega’s? Hoe borg je kwaliteit? En welke mogelijkheden bieden itembanken allemaal? Aan de hand van concrete praktijkcasussen gaan we in op dit soort vragen.

Voor wie?

Voor medewerkers binnen onderwijsinstellingen die een itembank willen inrichten of hun bestaande itembank willen verbeteren.

Programma

13.30 uur

Opening keynote - Desiree Joosten-ten Brinke (lector Kwaliteit van toetsen en beoordelen bij Fontys Lerarenopleiding Tilburg)

14.00 uur

Presentatie Handboek Itembanken ontwikkelen in 5 stappen – Jenny de Werk (SURF), Silvester Draaijer en Wil de Groot-Bolluijt (SIG Digitaal toetsen)

14.15 uur

Itembanken-carrousel:

Tijdens deze carrousel maak je kennis met zes verschillende itembanken uit zowel mbo als hoger onderwijs. Sprekers gaan onder meer in op het doel van de itembanken, de keuze voor systeem, structuur en organisatie, kwaliteitsborging en eventuele samenwerking met verschillende partners.

- Adaptieve voortgangstoets geneeskunde – Jeroen Donkers (UM)

- Itembank Microbiologie – Mathijs Bergman (VU)

- Kennistoetsenbank MBO – Jane Groenendijk (Prove2Move)

- Landelijke samenwerking binnen de lerarenopleidingen – Peter Roos (10VoorDeLeraar)

- Itembank Master Geneeskunde – Anneke Kramer-Top (LUMC)

- Toetsbank Biologie en Medisch laboratorium onderzoek – Petra Sloet (Domein Applied Science)

15.30 uur

Breakout-sessies: welke vragen loop je tegenaan in je eigen praktijk?

16.30 uur Afsluiting en borrel

Inschrijven en annuleren

Laatste wijziging op 29 jun 2018