Webinar Je dienst aansluiten op SURFconext

Datum: 23 OKT 2018 

Ken, gebruik of ontwikkel je een dienst die (mede) bedoeld is voor onderwijs of onderzoek, maar waar gebruikers nog niet met hun instellingsaccount kunnen inloggen? Op 23 oktober 2018 hoor je hoe je zo’n dienst aansluit op SURFconext en wat de voordelen zijn. We nemen de fases van het aansluitproces door en we geven je enkele aandachtspunten mee.

Datum
23 okt 2018
Tijdstip
12:30-12:50
Locatie
YouTube
Kosten
Geen
Voorkennis nodig?
Nee
Soort bijeenkomst
Webinar

(Terug)kijken

Bekijk het webinar hieronder of op YouTube.

Accept third party cookies to view this content.

Verder lezen

Meer weten over dit onderwerp?

Vragen? Mail naar support@surfconext.nl.

SURFconext: anderhalf miljoen potentiele afnemers

Studenten, docenten en onderzoekers gebruiken SURFconext om met hun instellingsaccount in te loggen bij clouddiensten van verschillende aanbieders. Ken, gebruik of ontwikkel je een dienst die zich (ook) op deze doelgroep richt? Laat deze dan met SURFconext koppelen. In potentie kunnen dan 200 instellingen met 1 simpele actie hun anderhalf miljoen gebruikers toegang geven. En de afnemende instellingen nemen het accountbeheer op zich. Zo benut je de vele voordelen van SURFconext.

Programma

  • In dit webinar krijg je een algemene uitleg over hoe SURFconext werkt en wat de voordelen zijn.
  • We leggen globaal uit welke stappen nodig zijn om een dienst te koppelen met SURFconext: de voorbereiding, de contractuele kant, de technische koppeling regelen en het in productie nemen van de koppeling.
  • Je krijgt een paar aandachtspunten mee om rekening mee te houden, zoals veiligheids- en privacyaspecten en het betrekken van de juiste personen.

We gaan dus vooral in op het proces, niet op het technisch bouwen van de koppeling. Meer weten over dat laatste? Bekijk onze technische documentatie.

Voor wie?

De inhoud is met name interessant voor:

  • mensen van instellingen die een dienst (willen gaan) gebruiken en willen dat ze of hun collega’s of studenten daar met hun instellingsaccount op willen kunnen aanloggen
  • ontwikkelaars of aanbieders van diensten die het mogelijk willen maken dat gebruikers daar met hun instellingsaccount op kunnen aanloggen.

We richten ons dus niet alleen op programmeurs, maar ook op opleidingsmanagers, onderzoekers, medewerkers onderwijslogistiek, ICT(&O)-managers), projectleiders, SURFconext-contactpersonen, mensen die tekenbevoegd zijn voor een aansluitovereenkomst, enzovoort.

Zet in je agenda: webinars over SURFconext

Dit najaar houden we elke maand een webinar over een SURFconext-onderwerp. Na 23 oktober houden we nog een webinar op 20 november en op 18 december, beide om 12.30 uur.

Laatste wijziging op 24 okt 2018