Super Day - VOL

Datum: 18 DEC 2018 

Super Day is hét jaarlijkse event van SURFsara, waarop je wordt ondergedompeld in de wereld van data, high performance computing en ICT-innovatie voor onderzoek. Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van high performance computing en data en laat je inspireren door topwetenschappers en technologie-experts.

Datum
18 dec 2018
Tijdstip
09:00-16:30
Locatie
EYE Filmuseum
Voorkennis nodig?
Nee
Type onderwerp
Beleidsmatig onderwerp
Soort bijeenkomst
Congres

Keynotesprekers

  • Professor Carole Jackson, General & Scientific director bij ASTRON

Het universum - het ultieme big data-laboratorium

Dit zijn spannende tijden voor astronomie: krachtige nieuwe technologieën, systemen en datacapaciteit leveren telescopen waarmee we onze meest fundamentele vragen over het bestaan en de fundamentele fysica kunnen onderzoeken. ASTRON levert een belangrijke upgrade aan LOFAR (de LOw Frequency ARray) en is een partner in de ontwikkeling van de Square Kilometre Array (SKA) -telescoop. Telescopen zoals LOFAR vereisen al aanzienlijke verwerkingscapaciteit om astronomische gegevens bijna realtime te verwerken. In deze presentatie beschrijft Carole Jackson hoe we vandaag de dag aan deze mogelijkheid voldoen en welke capaciteit wordt voorzien als we het SKA-tijdperk ingaan.

  • Dr. Pradeep Dubey, Intel Fellow en directeur van Parallel Computing Lab (PCL), onderdeel van Intel Labs.

Een presentatie over het belang van machine learning en deep learning en de manier waarop deze technologieën zullen worden gebruikt in de maatschappij en het bedrijfsleven, en hoe ze ons dagelijks leven kunnen veranderen. Dubey geeft een beeld van algemene trends en uitdagingen. Een blik en visie op de toekomst. 

Voor wie?

Ben je een onderzoeker, onderzoeksondersteuner, academisch beleidsmaker of onderzoeks- / innovatiemanager in het bedrijfsleven? Mis Super Day 2018 dan niet!

Meer informatie

Bezoek de eventwebsite: superday.surf.nl

SURF hecht belang aan de privacy van aangesloten instellingen en bezoekers van de website. Hierover lees je alles in onze privacyverklaring

Laatste wijziging op 04 dec 2018