Leergang Beleid voor open leermaterialen

van 13 FEB 2019 tot 17 APR 2019 

Deze SURFacademy-leergang bestaat uit 4 bijeenkomsten waarbij het opstellen van een beleidsplan voor open leermaterialen centraal staat. De leergang biedt een mix van theorie en praktijkvoorbeelden. Er is veel ruimte om met elkaar te werken aan de eigen beleidsplannen.

Datum
13 feb 2019
20 mrt 2019
17 apr 2019
Tijdstip
09:30-16:00
09:30-16:00
09:30-16:00
Locatie
SURF, Utrecht
Kosten
Geen
Voorkennis nodig?
Nee
Type onderwerp
Beleidsmatig onderwerp
Soort bijeenkomst
Leergang

Inzet van open leermaterialen tot een succes maken

Het ontwikkelen, delen en hergebruiken van open leermaterialen kan een belangrijke stap zijn om de kwaliteit en efficiĆ«ntie van het hoger onderwijs te verbeteren. Via beleid kun je bewustwording creĆ«ren en formeel vastleggen hoe het delen en hergebruik binnen je instelling wordt gestimuleerd. Aan het einde van deze leergang heb je een (eerste versie) van een beleidsplan voor je eigen instelling of faculteit.

Voor wie?

De leergang richt zich op beleidsmakers, beleidsmedewerkers, projectleiders en andere personen die opdracht hebben vanuit een instelling om beleid te schrijven.

Aantal deelnemers en motivatie

Er is plek voor maximaal 12 deelnemers. Per instelling mogen er maximaal 2 deelnemers meedoen. Elke deelnemer moet van te voren een motivatie indienen waarom ze aan deze leergang mee willen doen. Op basis van deze motivatie en volgorde van opgave wordt bepaald wie deel mag nemen.

Programma

Tijdens de leergang ga je aan de slag met het online stappenplan Beleid voor open leermaterialen. Je doorloopt de stappen van dit stappenplan en stelt een beleidsplan op voor je eigen instelling of faculteit.

Bij de eerste 3 bijeenkomsten krijg je presentaties en begeleiding van experts. Er is veel ruimte om met de experts en met andere deelnemers in gesprek te gaan over je eigen beleidsplan. De experts geven ook feedback op je beleidsplan in wording. Als afsluiting verzorgen we een terugkomdag waarin je samen met de andere deelnemers de voortgang bespreekt en ervaringen uitwisselt.

Tijdsinvestering

De inschatting is dat je, naast de bijeenkomsten, circa 40 uur bezig bent met deze leergang. Tussen de bijeenkomsten werk je namelijk aan je eigen beleidsplan en geef je feedback op andermans plannen.

Data leergang

  • Bijeenkomst 1: 13 februari 2019 - kantoor SURF
  • Bijeenkomst 2: 20 maart 2019 - kantoor SURF
  • Bijeenkomst 3: 17 april 2019 - kantoor SURF
  • Bijeenkomst 4: terugkomdag oktober 2019 - SURF kantoor

Laatste wijziging op 29 nov 2018