Cursus

Essentials 4 Data Support (Nederlandstalig)

Ben je als onderzoekondersteuner op zoek naar een introductiecursus voor het opslaan, beheren, archiveren en delen van onderzoeksdata? Meld je dan aan voor de tweedaagse (Nederlandstalige) cursus Essentials 4 Data Support van Research Data Netherlands (RDNL), op 29 februari en 16 april.

Twee onderzoekers achter een computer
29 feb — 16 apr 2024
Plaats
Health-RI Utrecht & SURF Utrecht

Over de cursus

Deze cursus leert datasupporters basiskennis en vaardigheden (essentials) om de eerste stappen te zetten in het ondersteunen van onderzoekers bij het opslaan, beheren, archiveren en delen van onderzoeksdata. Na de cursus heb je een overzicht van de verschillende fasen van wetenschappelijke onderzoeksdata. Per fase krijg je handvatten om onderzoekers te adviseren over het toevoegen van waarde aan hun onderzoeksdata.

Cursusopbouw

Naast kennis verwerven, staan oefenen en kennisdelen centraal. Je kunt de cursus op twee manieren volgen:

  • Online only (gratis)
  • Volledige cursus: online + bijeenkomsten + certificaat (895 euro excl. btw)

Tijdsinvestering

Naast het volgen van twee cursusdagen bedraagt de gemiddelde online studiebelasting vier tot zes uur per week (vijftig uur in totaal).

Voor wie

De cursus richt zich op iedereen die onderzoekers wil ondersteunen bij het opslaan, beheren, archiveren en delen van onderzoeksdata: een data supporter. Denk bijvoorbeeld aan bibliotheekmedewerkers, data librarians, data stewards, IT-medewerkers en onderzoekers met taken op het gebied van datamanagement in hun pakket.

Organisatie

Research Data Netherlands (RDNL) is een samenwerkingsverband voor duurzame data-archivering. Betrokken partijen:

  • 4TU.ResearchData
  • Data Archiving and Networked Services (DANS)
  • Health-RI
  • SURF

Meer informatie en aanmelden

Kijk op de site van Research Data Netherlands voor meer informatie over het volledige programma en de wijze van aanmelden.