Nationale XR Dag

Wat levert eXtended Reality (XR) op voor onderwijs en onderzoek? Meer dan 220 bezoekers hebben dat zelf ontdekt tijdens de Nationale XR Dag die werd georganiseerd door TU Delft Library en SURF. Lees meer over deze dag in de highlights of bekijk de presentaties.

Nationaal XR event 2024
National XR Day 7 July

Highlights van de Nationale XR dag

De eerste Nationale XR dag werd op 5 juli georganiseerd door SURF en de TU Delft Library. Meer dan 220 bezoekers gingen met elkaar in gesprek en ontdekten wat eXtended Reality (XR) op kan leveren voor onderwijs en onderzoek. Zij maakten kennis met de laatste XR-ontwikkelingen, interessante XR-toepassingen en de techniek achter XR.

Lees de highlights van de XR dag

Nationaal XR event 2024

Save the date: National XR event 2024

On 3 July 2024, a National XR Day will be organised for the second time. This time, the event will be hosted by the University of Twente and Saxion. Put this date in your diary already. For questions send an email to xr@surf.nl.

XR Day image

Programma en keynotes

Keynote Joris Weijdom (XR onderzoeker, ontwerper en docent aan de HKU) laat zien wat er komt kijken bij het ontwerpen van zinvolle en geavanceerde XR-ervaringen. En keynote Esther Mertens (onderzoeker Klinische Neurologische Ontwikkelingswetenschappen aan de Universiteit Leiden) presenteert hoe mensen via een smartphone applicatie en immersieve virtual reality in contact komen met hun toekomstige zelf. Ook het programma van de XR dag krijgt steeds meer vorm. Lees meer over de keynotes en schrijf je snel in.

XR Day image

Laat je inspireren door

  • huidige en komende toepassingen van XR binnen onderwijs en onderzoek
  • onderwerpen gerelateerd aan het gebruik van XR
  • de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van XR-technologie. 

Een dag vol presentaties, demo's en workshops, plus de mogelijkheid om te netwerken met andere deelnemers die werkzaam zijn op het gebied van XR.

De Nationale XR Dag wordt georganiseerd door SURF en de TU Delft.