Diensten en producten

Verbeter de website, beantwoord enkele vragen over je bezoek.

Doe mee

Beschikbare diensten en producten: 56

 • Aansluiten dislocatie / nevenvestiging
  Ook je andere vestigingen aangesloten op het SURFnet-netwerk

  Dienst/product - Je kunt naast je hoofdlocatie ook andere locaties van je instelling makkelijk aansluiten op het SURFnet-netwerk. SURF realiseert dan een point-of-presence (PoP) op deze dislocaties.

 • Auteursrechten.nl
  Eén centrale plek voor informatie over auteursrechtelijke kwesties

  Dienst/product - Auteursrechten.nl biedt je één centrale plek waar je terecht kunt voor betrouwbare informatie over auteursrechtelijke kwesties en bijbehorende wet- en regelgeving. Medewerkers, docenten, studenten en onderzoekers uit het onderwijs vinden hier juridische informatie, praktische hulpmiddelen en tools.

 • AV-contractentool
  Tool voor het opstellen van contracten bij audiovisuele producties

  Dienst/product - De AV-contractentool helpt onderzoekers, docenten, medewerkers en studenten met het opstellen van contracten bij gebruik van audiovisuele middelen. In deze contracten leg je afspraken vast over de verspreiding en het gebruik van video’s en foto’s.

 • Beveiligingscommunity's
  Samen werken aan beveiliging en privacy

  Dienst/product - Samen werken we effectiever aan beveiliging en privacy in het hoger onderwijs. Daarom zijn er 2 beveiligingscommunity's waar je lid van kunt worden. SCIRT richt zich op incident response teams en is praktijkgericht, SCIPR is voor informatiebeveiligers en privacy officers en werkt aan beleid voor beveiliging en privacy.

 • Community's/special interest groups (SIG's)
  Kennis delen met collega's uit verschillende instellingen

  Dienst/product - Experts en inhoudelijk geïnteresseerden van onderwijsinstellingen werken samen aan actuele ICT-thema’s in het onderwijs en onderzoek. In de special interest groups (SIG’s) van SURF delen en ontwikkelen zij kennis samen met collega’s uit andere instellingen.

 • Consultancy
  ICT-oplossingen voor uw onderzoek door expertise van onze adviseurs

  Dienst/product - SURFsara beschikt over een schat aan ervaring op het gebied van ICT-diensten voor onderzoekers. Als je hulp nodig hebt bij het ontwikkelen of verbeteren van je applicatie of bij de inrichting van je infrastructuur, kan je bij ons terecht. Onze adviseurs zetten hun expertise graag in om jouw onderzoek te ondersteunen.

 • Content
  Tegen gunstige voorwaarden toegang tot content

  Dienst/product - (Wetenschappelijke) tijdschriften en databases die van belang zijn voor onderwijs en onderzoek worden uitgegeven door (inter)nationale uitgevers. SURFmarket sluit overeenkomsten met deze uitgevers, waardoor je tegen gunstige voorwaarden toegang krijgt tot deze content.

 • Cybersave Yourself
  Dé toolkit voor je security- en privacybewustzijnscampagne

  Dienst/product - Wil je medewerkers en studenten beter bewust maken van internetgevaren, zodat ze bijdragen aan een veiliger netwerk en aan minder security- en privacyincidenten? Gebruik dan Cybersave Yourself, de beveiligingscampagne voor onderwijs en onderzoek. Met onder andere een toolkit met materialen die je kunt aanpassen aan de huisstijl van je instelling.

 • Data Archive
  Veilige en langdurige opslag van onderzoeksdata op tape

  Dienst/product - Het Data Archive is de centrale locatie voor het archiveren en (langdurig) opslaan van data. Je kunt hier veilig je waardevolle onderzoeksdata opslaan, ook als het om petabytes gaat. Via de EUDAT B2SAFE-dienst kun je je datamanagementbeleid vormgeven. Bovendien heb je vanuit het archief snel toegang tot de rekenfaciliteiten van SURFsara.

 • Data Ingest Service
  Tool voor uploaden van grote hoeveelheden data naar SURFsara-systemen

  Dienst/product - De Data Ingest Service is bedoeld voor onderzoekers die grote hoeveelheden data bij SURFsara willen opslaan of analyseren. De dienst is handig voor gebruikers die zelf niet over voldoende bandbreedte beschikken of die hun data hebben opgeslagen op een aantal externe harde schijven.

 • Data Persistent Identifier
  Jouw data altijd vindbaar dankzij een unieke en permanente codering

  Dienst/product - Persistent identifiers (PID’s) zorgen ervoor dat jouw data altijd vindbaar zijn en blijven. PID’s zijn te vergelijken met een ISBN-nummer bij boeken. Ook als de locatie of de onderliggende infrastructuur verandert, blijft de verwijzing intact. SURFsara biedt de PID-dienst aan samen met het European Persistent Identifier Consortium (EPIC).

 • Deelnemers NetherLight
  De open lichtpadenexchange

  Dienst/product - NetherLight is een open netwerkexchange. Iedereen kan gebruik maken van dit knooppunt, voor iedere denkbare toepassing. Nationaal en internationaal. Hoe meer partijen op NetherLight zijn aangesloten, hoe interessanter het voor iedereen wordt.

 • eduroam
  Overal veilig online met je eigen gegevens

  Dienst/product - Met eduroam krijgen studenten, docenten, medewerkers en onderzoekers op een eenvoudige en veilige manier toegang tot het vaste en draadloze netwerk van de eigen instelling en dat van andere instellingen die eduroam aanbieden. Op meer dan 25.000 locaties in meer dan 101 landen.

 • eduVPN
  Internet en instellingsdiensten versleuteld gebruiken

  Dienst/product - eduVPN maakt niet-vertrouwde netwerken veilig door een versleutelde verbinding op te zetten. Zo kunnen studenten, docenten en onderzoekers overal veilig internetten en kun je ze veilig toegang geven tot afgeschermde systemen van je instelling. Ook als ze op een internetverbinding van de trein, een terras of thuis zitten.

 • Grid
  Gedistribueerd computersysteem voor snelle verwerking van datasets

  Dienst/product - De grid-infrastructuur biedt een groot aantal reken- en dataopslagclusters die onderling gekoppeld zijn door middel van snelle netwerkverbindingen. Deze clusters staan in datacentra over de hele wereld.