Diensten en producten

Beschikbare diensten en producten: 58

 • Aansluiten dislocatie / nevenvestiging

  Dienst/product - Je kunt naast je hoofdlocatie ook andere locaties van je instelling makkelijk aansluiten op het SURFnet-netwerk. SURF realiseert dan een point-of-presence (PoP) op deze dislocaties.

 • Auteursrechten.nl

  Dienst/product - Auteursrechten.nl bied je één centrale plek waar je terecht kunt voor betrouwbare informatie over auteursrechtelijke kwesties en bijbehorende wet- en regelgeving. Medewerkers, docenten, studenten en onderzoekers uit het hoger onderwijs vinden hier juridische informatie, praktische hulpmiddelen en tools.

 • AV-contractentool

  Dienst/product - De AV-contractentool helpt onderzoekers, docenten, medewerkers en studenten met het opstellen van contracten bij gebruik van audiovisuele middelen. In deze contracten leg je afspraken vast over de verspreiding en het gebruik van video’s en foto’s.

 • BeeHub

  Dienst/product - BeeHub is een eenvoudige en laagdrempelige oplossing voor dataopslag. Deze dienst stelt je in staat om grote hoeveelheden onderzoeksdata op te slaan en te delen. BeeHub is een online dienst die beschikbaar is via een webinterface en een data transfer protocol (WebDAV). Onderzoekers hebben toegang tot BeeHub via SURFconext.

 • Beveiligingscommunity's

  Dienst/product - Samen werken we effectiever aan beveiliging en privacy in het hoger onderwijs. Daarom zijn er 2 beveiligingscommunity's waar je lid van kunt worden. SCIRT richt zich op incident response teams en is praktijkgericht, SCIPR is voor informatiebeveiligers en privacy officers en werkt aan beleid voor beveiliging en privacy.

 • Big Data Services

  Dienst/product - Onderzoekers die big data willen analyseren en verwerken kunnen toegang krijgen tot een van de grootste Hadoop-clusters van Nederland. Zij kunnen gebruik maken van een aantal grote publieke datasets en meerdere frameworks, waaronder Apache Spark, Hive, Pig en HBase. Daarnaast is data-analyse met NoSQL mogelijk.

 • Community's/special interest groups (SIG's)

  Dienst/product - Experts en inhoudelijk geïnteresseerden van onderwijsinstellingen werken samen aan actuele ICT-thema’s in het onderwijs en onderzoek. In de special interest groups (SIG’s) van SURF delen en ontwikkelen zij kennis samen met collega’s uit andere instellingen.

 • Consultancy

  Dienst/product - SURFsara beschikt over een schat aan ervaring op het gebied van ICT-diensten voor onderzoekers. Als je hulp nodig hebt bij het ontwikkelen of verbeteren van je applicatie of bij de inrichting van je infrastructuur, kan je bij ons terecht. Onze adviseurs zetten hun expertise graag in om jouw onderzoek te ondersteunen.

 • Content

  Dienst/product - (Wetenschappelijke) tijdschriften en databases die van belang zijn voor onderwijs en onderzoek worden uitgegeven door (inter)nationale uitgevers. SURFmarket sluit overeenkomsten met deze uitgevers, waardoor je tegen gunstige voorwaarden toegang krijgt tot deze content.

 • Cybersave Yourself

  Dienst/product - Wil je medewerkers en studenten beter bewust maken van de gevaren op internet? Maak dan gebruik van Cybersave Yourself, de beveiligingscampagne voor onderwijs en onderzoek. SURF biedt onder andere een toolkit met materialen die je kunt aanpassen aan de huisstijl van je eigen instelling.

 • Data Archive

  Dienst/product - Het Data Archive is de centrale locatie voor het archiveren en (langdurig) opslaan van data. Je kunt hier veilig je waardevolle onderzoeksdata opslaan, ook als het om petabytes gaat. Via de EUDAT B2SAFE-dienst kun je je datamanagementbeleid vormgeven. Bovendien heb je vanuit het archief snel toegang tot de rekenfaciliteiten van SURFsara.

 • Data Ingest Service

  Dienst/product - De Data Ingest Service is een dienst van SURFsara voor onderzoekers die grote hoeveelheden data bij SURFsara willen opslaan of analyseren. De dienst is handig voor gebruikers die zelf niet over voldoende bandbreedte beschikken of die hun data hebben opgeslagen op een aantal externe harde schijven.

 • Data Persistent Identifier

  Dienst/product - Persistent identifiers (PID’s) zorgen ervoor dat jouw data altijd vindbaar zijn en blijven. PID’s zijn te vergelijken met een ISBN-nummer bij boeken. Ook als de locatie of de onderliggende infrastructuur verandert, blijft de verwijzing intact. SURFsara biedt de PID-dienst aan samen met het European Persistent Identifier Consortium (EPIC).

 • Deelnemers Netherlight

  Dienst/product - NetherLight is een open lichtpadenexchange. Iedereen kan gebruik maken van dit knooppunt, voor iedere denkbare toepassing. Nationaal en internationaal. Hoe meer partijen op NetherLight zijn aangesloten, hoe interessanter het voor iedereen wordt.

 • eduroam

  Dienst/product - Met eduroam krijgen studenten, docenten, medewerkers en onderzoekers op een eenvoudige en veilige manier toegang tot het vaste en draadloze netwerk van de eigen instelling en dat van andere instellingen die eduroam aanbieden. Op meer dan 12.000 locaties in meer dan 85 landen.