Network infrastructure

The network is the backbone of all IT facilities at your institution. Without a stable network, there would be no education, research and innovation with IT. That is why we at SURF continuously work on a reliable, flexible and powerful network.

Highlighted

Studio ArTEZ

ArtEZ-studenten musiceren live samen vanaf drie locaties

Studenten van hogeschool ArtEZ maken samen live muziek zonder dat ze op hetzelfde podium staan. De audiostudio's in verschillende locaties van de hogeschool zijn permanent virtueel verbonden, zodat er zonder vertraging op het netwerk kan worden gejamd.

Lees de best practice

Banner update_March 2023

Expansion of the Asia-Pacific-Europe Ring (AER) for even better network cooperation between Asia-Pacific and Europe

KISTI, the South Korean research and education network, has joined the Asia-Pacific-Europe Ring. This strengthens the backbone of the Asia-Pacific-Europe Ring and adds more capacity and stability to this 100G network ring.

Read the news item

spijkers in een bord complex verbonden door garen

Het SURF-netwerk in de praktijk

Het SURFnetwerk is de basis van alle ict-voorzieningen op jouw instelling. Zonder stabiel netwerk geen onderwijs, onderzoek en innovatie met ict. Benieuwd hoe anderen het netwerk gebruiken in hun werk?

Lees de use cases

Netwerk

SURFinternet: een snelle, betrouwbare internetverbinding

SURFinternet biedt het Nederlandse onderwijs en onderzoek een snellere, betrouwbare internetverbinding, van 1 tot 100 Gigabit per seconde. Met SURFinternet zijn alle gebruikers van de onderwijs- en onderzoekscommunity's met elkaar verbonden, en kunnen zij nationaal en internationaal samenwerken.

Lees verder

eduroam: overal veilig online met je eigen account

Met eduroam krijgen studenten, docenten, medewerkers en onderzoekers op een eenvoudige en veilige manier toegang tot het vaste en draadloze netwerk van je eigen instelling. Maar ook bij alle andere instellingen die eduroam aanbieden. Op meer dan 30.000 locaties in meer dan 100 landen.

Lees meer

SURFwireless: Wifi as a Service

Je gebruikers willen een snel wifi-netwerk dat altijd en overal beschikbaar is. Zo’n netwerk aanschaffen en onderhouden vraagt veel tijd en kennis. SURFwireless biedt Wifi as a Service. Daarmee beschik je over een betrouwbaar wifi6-netwerk van hoge kwaliteit, waarmee je technisch jaren vooruit kunt.

Meer over SURFwireless

Services

VPN netwerk

Een virtueel privaat netwerk opzetten via L2VPN en L3VPN

Werk je als instelling samen vanuit verschillende locaties en wil je online samenwerkingsverbanden in één netwerk opzetten? Of wil je op een veilige, maar ook gemakkelijke manier gebruik maken van cloudleveranciers?  Je kunt een virtueel privaat netwerk op te zetten met een L2VPN of L3VPN via het netwerk van SURF.

Lees meer

SURFfirewall

SURFfirewall: een goed afgeschermd netwerk zonder zorgen

SURFfirewall neemt aanbesteding, configuratie en beheer van je firewall uit handen. Voor een vast tarief per maand krijg je een firewall die wij beheren en die schaalbaar is in capaciteit en functionaliteit. Jij hebt er geen omkijken meer naar. 

Lees meer

SURFlichtpaden: een supersnelle, exclusieve verbinding

Behoefte aan een supersnelle, zeer betrouwbare verbinding naar bijvoorbeeld een andere instelling, datacentrum of dienstaanbieder? Met SURFlichtpaden creëer je een exclusieve, directe verbinding buiten het publieke internet om. Onze lichtpaden bieden extra veiligheid, betrouwbaarheid én hoge, gegarandeerde capaciteit.

Lees verder

NetherLight: open netwerkexchange voor lichtpaden

Met onze open netwerkexchange NetherLight zet je eenvoudig lichtpaden op met nationale of internationale samenwerkingspartners. Ook als dienstaanbieder kun je aangesloten worden op NetherLight, zodat je dienst met lichtpaden bereikt kan worden.

Lees meer

Beheer

SURFdomeinen: eenvoudig internetdomeinen registreren en beheren

Als ict-beheerder registreer en verhuis je internetdomeinen makkelijker met de dienst SURFdomeinen. Ook het beheer van het DNS gaat eenvoudig via de online portal. Je voert je wijzigingen realtime door.

Lees meer

 

Bewaak realtime je internetdiensten met SURFopzichter

Met SURFopzichter bewaak je als ict-beheerder eenvoudig online en realtime de prestaties en beschikbaarheid van internetdiensten, zoals websites en mailfaciliteiten. Met deze online applicatie kan je ook uitgebreide rapportages maken en checks instellen. 

Lees meer

SURF Netwerk Dashboard

Het SURF Netwerk Dashboard biedt instellingen een overzicht van alle SURF-netwerkdiensten. Infraverantwoordelijken en infrabeheerders van instellingen kunnen naast grafieken met verkeersstatistieken, ook de status en configuratiedetails van de afgenomen diensten inzien.

Lees meer

Get inspired

ict’ers van het Groninger Forum

Best practice Avans University of Applied Sciences implements IPv6

Read how Avans implements IPv6 and what IPv6 can do for you (in Dutch).

Learn more

Network wiki

Visit the Network wiki for practical information about the use of the SURF network. Here you will find technical information about the services and their development.

Innovation

Innovatieblog Netwerk

Op communities.surf.nl vind je informatie overinnovaties rond de netwerkinfrastructuur van SURF voor het onderwijs en onderzoek. Nationaal en internationaal. Over de ontwikkelingen rond Project SURFnet8, over lichtpaden en het lichtpadenknooppunt NetherLight en over innovatieve technologieën zoals on-demand netwerkdiensten.

Naar Netwerkinfrastructuur op SURF Communities

Draadvrije campus

De komende jaren wordt de behoefte aan draadvrije communicatie op campussen alleen maar groter. Lees hier hoe SURF en de instellingen hier samen aan werken.