Het SURF-netwerk in de praktijk

Gebruikers en onderzoekers vertellen over hun onderzoek en hoe het SURFnetwerk hen hierbij ondersteunt.  Het netwerk is de basis van alle ict-voorzieningen op jouw instelling. Zonder stabiel netwerk geen onderwijs, onderzoek en innovatie met ict. Benieuwd hoe anderen het netwerk gebruiken in hun werk?

spijkers in een bord complex verbonden door garen
Peter Kingma

ROC Friese Poort vond een flexibele oplossing in SURFfirewall

ROC Friese Poort, met vestigingen in Friesland en de kop van Flevoland, gebruikt SURFfirewall om het internet van de hele organisatie te beschermen. Dat bevalt goed. 'Het grote voordeel is de flexibiliteit die we hiermee hebben gecreëerd.'

Lees meer

Wolken weerkaatst in raam

KNMI deelt weerdata met collega-instituten

Ruwe data voor weer- en klimaatmodellen komen onder andere van weersatellieten. EUMETSAT verzamelt die ruwe data, en verspreidt de bewerkte, bruikbare data aan instituten in haar lidstaten, zoals het KNMI. Die dragen zelf bij aan de bewerking van de data. Hoe gaat dat, hoe worden de data verspreid, en welke rol speelt SURF daarbij?

Lees meer 

Remote driving schermen 5G-MOBIX TU/e

Een auto op afstand besturen via twee 5G-netwerken

Als je een auto veilig op afstand wilt besturen met een mobiele verbinding, dan moet de verbinding tussen de auto en de bestuurder supersnel zijn, met een minimum aan latency. Hoe organiseer je dat, met name als de bestuurder ook van netwerk moet kunnen wisselen tijdens het rijden?

Lees meer

spijkers in een bord complex verbonden door garen

Hoe moleculen communiceren

Ook moleculen communiceren met elkaar. Alexandre Bonvin, probeert te voorspellen hoe. En daarvoor maakt hij gebruik van computerkracht van over heel de wereld.

 Lees meer

tijdszones

Tijdsynchronisatie via een glasvezelverbinding

Hoe gebruik je een glasvezelverbinding om super nauwkeurig te tijd te kunnen aanduiden?.

Lees meer

superGPS Snelweg

SuperGPS

SuperGPS is veel nauwkeuriger dan GPS, zeker in stedelijk gebied. Lees hoe ze dat bij TU Delft voor elkaar krijgen.

Lees meer