Nieuwe overeenkomst Evidos voor digitaal ondertekenen

13 MEI 2016

SURFmarket heeft een nieuwe overeenkomst met Evidos gesloten voor het mbo en het hoger onderwijs en onderzoek. Evidos biedt oplossingen voor het rechtsgeldig digitaal ondertekenen van documenten.

Onderteken documenten met een digitale handtekening

Evidos biedt verschillende oplossingen waarmee eenvoudig een rechtsgeldige en digitale handtekening onder een document gezet wordt. Denk bijvoorbeeld aan het online ondertekenen van documenten, het waarmerken van documenten of ondertekenen aan de balie. Ondertekenen met Evidos is onder andere mogelijk met DigiD, via SURFconext, met een kennisnet koppeling of via e-mail/sms verificatie.

Digitale handtekening bij OOK

In het project ‘digitaal ondertekenen’ van saMBO-ict is gewerkt aan het proces van de digitale ondertekening van de onderwijsovereenkomsten (OOK) en de praktijkovereenkomsten (POK). Samen met 4 mbo-instellingen is in het project ervaring opgedaan met de digitale handtekening. Op woensdag 8 juni 2016 organiseert SURFacademy de seminar Digitaal Ondertekenen waarin 2 van deze instellingen hun ervaringen delen en actuele vraagstukken rondom digitaal ondertekenen worden behandeld. Kijk op surf.nl om je aan te melden en voor meer informatie.

Evidos afnemen via SURFmarket

Evidos neem je als instelling met een campuslicentie of groepslicentie (per te tekenen document) af via SURFmarket. De licentie bevat bovendien een opstartmodule die o.a. de mogelijkheid biedt voor een ondertekenscherm met instellingsnaam en logo. Ook is daarin een training op locatie opgenomen. Bij een campuslicentie is deze opstartmodule gratis. De overeenkomst loopt tot 31 januari 2021.

Log in bij Mijn SURFmarket en bekijk de overeenkomst met Evidos

Laatste wijziging op 13 mei 2016