Farshida Zafar, Jan Haarhuis en Anka Mulder winnen de eerste SURF Onderwijsawards

07 NOV 2016

SURF heeft tijdens Dé Onderwijsdagen 2016 de winnaars bekendgemaakt van de eerste SURF Onderwijsawards. In de categorie docenten is Farshida Zafar de grootste change maker, Jan Haarhuis in de categorie ICT-en onderwijsprofessionals en Anka Mulder in de categorie bestuurders.

Jan Haarhuis, Anka Mulder, Paul Rullmann en Farshida Zafar

Onderwijs change makers geëerd voor hun inzet

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het World Trade Center in Rotterdam, waar Dé Onderwijsdagen plaatsvinden, zijn Farshida Zafar, Jan Haarhuis en Anka Mulder geëerd om hun inzet, creativiteit en professionaliteit. Alle drie zijn zij volgens collega’s degenen die meer dan anderen het onderwijs naar een hoger plan tillen en vernieuwen met de inzet van ICT. Zij ontvingen een ‘trofee’ uit handen van Paul Rullmann, voorzitter van SURF en juryvoorzitter van de SURF Onderwijsawards.

Farshida Zafar – Docent

Farshida Zafar is als docent Recht en Innovatie verbonden aan Erasmus School of Law, Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Zij heeft de deeltijdopleiding Rechtsgeleerdheid tot een populaire studie weten om te vormen met de inzet van een actief blended learning programma. Bekijk de video en lees meer over haar bijdrage aan onderwijsvernieuwing.

Jan Haarhuis - ICT- en onderwijsprofessional

Jan Haarhuis is als programmamanager Educate-it verbonden aan Universiteit Utrecht. Hij heeft een universiteitsbreed onderwijsinnovatieprogramma ontwikkeld, waarin wordt gewerkt aan blended learning, docentprofessionalisering en onderzoek naar het effect van ICT-gebruik in het onderwijs. Bekijk de video en lees meer over zijn bijdrage aan onderwijsvernieuwing.

Anka Mulder – Bestuurder

Als Vice-President Education & Operations maakt Anka Mulder deel uit van het College van Bestuur van TU Delft. Sinds haar aanstelling is zij de gangmaker voor open en online onderwijs, niet alleen op de universiteit en in Nederland, maar wereldwijd. Bekijk de video en lees meer over haar bijdrage aan onderwijsvernieuwing.

De SURF Onderwijsawards

Onderwijsinnovatie met ICT lukt alleen dankzij de inzet van mensen. SURF wil de inspanningen van deze ‘change makers’, die het verschil maken binnen hun onderwijsinstelling, erkennen. De SURF Onderwijsawards zijn dit jaar voor het eerst uitgereikt, maar worden voortaan jaarlijks uitgereikt aan een docent, ICT- en onderwijsprofessional en bestuurder.

Dit jaar zijn 71 mensen voorgedragen, waarvan sommigen meerdere keren (met een totaal van 93 inzendingen). Daarvan zijn er 41 docent, 18 ICT- en onderwijsprofessional en 12 bestuurder. De jury heeft alle personen een score gegeven op basis van een aantal criteria, waar de drie winnaars uit kwamen. De jury bestaat uit Paul Rullmann (voorzitter van SURF), Rob van Leeuwen (lid Programma Advies Raad en Educational Technologist aan de Vrije Universiteit), Pieter Cornelissen (programmamanager onderwijsinnovatie Hogeschool Utrecht) en Christien Bok (programmamanager Onderwijs op maat, SURFnet).

Laatste wijziging op 23 nov 2016