Grip krijgen op onderwijs op maat

09 NOV 2016

Wat kunnen onderwijsinstellingen doen om onderwijs meer op maat aan te bieden? Welke stappen zijn hier al in gezet? Tijdens de congresdag mbo en ho van Dé Onderwijsdagen 2016 lieten we concrete voorbeelden van onderwijs op maat zien en gingen we hierover met elkaar in gesprek. Daarnaast lanceerde SURF de whitepaper Onderwijs op maat anno 2016.

Studenten gebruiken nieuwe technologie in het onderwijs

Veel instellingen hebben de ambitie hun onderwijs meer op maat aan te bieden. Technologie maakt het beter mogelijk aan te sluiten op de leerbehoeften van individuele studenten. Studenten maken steeds meer gebruik van de mogelijkheden die technologie biedt. Ze gebruiken meerdere devices, zijn altijd verbonden, gebruiken apps, digitale leeromgevingen of volgen een massive open online course (MOOC) bij een buitenlandse instelling.

Hoe sluiten we aan bij individuele leerbehoeften?

Hoe kunnen we het onderwijs beter laten aansluiten op de individuele leerbehoeften? Welke stappen zijn hier al in gezet? En welke acties kunnen we nog ondernemen? Op welke manier kan ICT een rol spelen in het realiseren van onderwijs op maat? En waar staan we anno 2016? Tijdens Dé Onderwijsdagen 2016 laten we concrete voorbeelden van onderwijs op maat zien en gaan we hierover met elkaar in gesprek.

Whitepaper biedt handvatten voor onderwijs op maat

Ook lanceert SURF de whitepaper Onderwijs op maat anno 2016. Op basis van gesprekken met 35 vertegenwoordigers van hogescholen, universiteiten en studentenverenigingen onderscheiden we in deze whitepaper 5 dimensies van onderwijs op maat, die een handvat bieden voor het ontwikkelen van een eigen visie. Je kunt kiezen voor een eigen mix van dimensies en dat leidt voor iedere instelling tot eigen onderwijs op maat. Onderwijs op maat ziet er niet alleen voor elke student anders uit, maar ook voor elke instelling, opleiding en docent.

Meer informatie

5 dimensies in whitepaper Onderwijs op maat anno 2016

Laatste wijziging op 23 nov 2016