Nieuwe overeenkomst met all-in-one researchtool BOLAS

09 NOV 2016

SURFmarket heeft een nieuwe overeenkomst gesloten met BOLAS, een all-in-one researchtool voor het hoger onderwijs. BOLAS biedt zoekfunctionaliteiten en een project- opslag- en referentiesysteem in 1. De producten zijn ook via SURFspot beschikbaar voor studenten en medewerkers.

All-in-one researchtool

Als all-in-one researchtool biedt BOLAS studenten, docenten, (afstudeer)begeleiders en werkveldpartners 1 systeem om de kwaliteit van onderzoek te verhogen en kostbare tijd te besparen. Studenten ontwikkelen vaardigheden om bronnen te zoeken, delen, beheren, schrijven en citeren. BOLAS bevat de volgende tools:

  • Een projectomgeving waarbinnen studenten en begeleiders samenwerken en onderzoeksmateriaal delen;
  • De Discoverytool (Laelaps) waarmee hogeschoolmediatheken en databanken als de hbo-kennisbank, Narcis, Pubmed en Bio-one doorzicht worden;
  • Een opslagtool om met 1 klik webpagina’s en citaten te bewaren en delen;
  • Een referentietool die een literatuurlijst opmaakt en bronverwijzing genereert;
  • Een rapportagetool voor inzicht in het onderzoeksproces ( wie, wat, waar en hoe gezocht);
  • Een schrijf- en citeertool met een koppeling met Google Docs voor het invoegen van projectreferenties.

Begeleiding van BOLAS bij invoering op de instelling

BOLAS biedt training voor docenten, begeleiders en de helpdesk binnen een instelling zodat zij de researchtool goed gebruiken en gebruikers optimaal kunnen ondersteunen. 

Tijdelijke speciale Dé Onderwijsdagen aanbieding

Onderwijsinstellingen kunnen BOLAS voor een scherpe prijs via SURFmarket afnemen. De eerste 3 instellingen die BOLAS bestellen voor 1 december 2016 ontvangen bovendien 20% extra korting op het eerste licentiejaar. De algemene overeenkomst loopt van 1 september 2016 tot en met 31 augustus 2019.

Log in bij Mijn SURFmarket en bekijk de overeenkomst met BOLAS

Laatste wijziging op 23 nov 2016