Overeenkomst EBSCO voor wetenschappelijke databanken verlengd

14 FEB 2017

De overeenkomst tussen SURFmarket en EBSCO is verlengd. Met wetenschappelijke databanken biedt EBSCO informatiebronnen voor verschillende onderzoeksgebieden voor het hoger onderwijs.

Informatiebronnen voor onderzoek

De verlengde overeenkomst met EBSCO biedt een brede selectie van content, afkomstig van uitgevers van over de hele wereld. EBSCO brengt deze content samen en biedt deze in pakketvorm aan. Via SURFmarkt nemen onderwijsinstellingen onder andere de volgende producten af:

  • Academic Search is een belangrijke bron voor wetenschappelijk onderzoek. Het pakket biedt onder andere tijdschriften, rapporten en boeken.
  • Business Source is een databank voor bedrijfsonderzoek en biedt rapporten over marktonderzoek, industrie├źn en landen als ook bedrijfsprofielen en SWOT-analyses.
  • EBSCO E-Books biedt meer dan 950.000 e-boeken en 60.000 audioboeken van meer dan 1.500 academische uitgevers.
  • CINAHL is een database die gebruikt wordt door onderzoekers, studenten en docenten voor het doen van academisch onderzoek.  

EBSCO afnemen via SURFmarket

Onderwijsinstellingen nemen de producten van EBSCO af via SURFmarket. Samen met de verlengde overeenkomst is met EBSCO afgesproken dat zij per 1 september 2017 aan de bewerkersovereenkomst van SURFmarket voldoen. De overeenkomst loopt van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2019.

Log in op Mijn SURFmarket en bekijk de overeenkomst met EBSCO

Laatste wijziging op 14 feb 2017