SURF inventariseert vragen over eIDAS-verordening

07 SEP 2017

Eind juli hebben verschillende universiteiten een brief ontvangen van het Ministerie van Economische Zaken. In deze brief werd de eIDAS-verordening aangekondigd. De brief heeft tot veel vragen bij de ontvangers geleid. SURF inventariseert de vragen en zal de antwoorden delen via een wiki.

eIDAS

eIDAS is een Europese verordening die ervoor moet zorgen dat burgers met hun eigen nationale inloggegevens kunnen inloggen bij publieke dienstaanbieders in Europa. De EU-lidstaten hebben met elkaar afgesproken, dat dit vanaf september 2018 bij alle organisaties in de publieke sector moet werken. De Europese Unie wil hiermee regelen dat het makkelijker en veiliger wordt om binnen Europa online zaken te regelen.

SURF inventariseert vragen

Veel instellingen hebben naar aanleiding van de brief contact opgenomen met SURF. Omdat er nog erg veel vragen leven is SURF deze aan het inventariseren. Zodra we een duidelijk antwoord op de gestelde vragen kunnen geven, zullen we de antwoorden delen.

Bijeenkomst

Hiernaast houdt SURF op 26 september een bijeenkomst over dit onderwerp. De uitnodigingen hiervoor worden via de CSC-WO binnen instellingen doorgestuurd.

Meer informatie

Laatste wijziging op 07 sep 2017