Overeenkomst antiplagiaatsysteem URKUND verlengd

11 SEP 2017

De overeenkomst tussen SURFmarket en URKUND is met 1 jaar verlengd tot 31 oktober 2018. URKUND biedt een volledig geautomatiseerd systeem om plagiaat binnen digitale teksten te bestrijden.

Plagiaat herkennen en opzoeken

Het URKUND-antiplagiaatsysteem controleert een digitaal ingestuurd document op plagiaat door het te vergelijken met 3 brongebieden: internet, gepubliceerd materiaal en materiaal van studenten (bijvoorbeeld werkstukken of scripties). Het programma maakt een rapportage wanneer er sprake lijkt van plagiaat en maakt zichtbaar om welke tekstgedeeltes het gaat. Met een analyseoverzicht bepaalt de docent of er daadwerkelijk sprake is van plagiaat.

Meerdere talen

URKUND wordt wereldwijd gebruikt voor plagiaatpreventie en biedt daarom een control panel en analysesysteem in meerdere talen. Het antiplagiaatsysteem werkt op zichzelf staand via email en biedt een integratiemogelijkheid met diverse andere platforms zoals Moodle, Blackboard, Sharepoint en andere LMS platforms.

URKUND afnemen via SURFmarket 

URKUND groepslicenties hebben een minimale duur van 1 jaar en kunnen gebruikt worden door onderdelen van een instelling, zoals een faculteit of een afdeling. Studenten en medewerkers kunnen URKUND binnen de instelling gebruiken, thuisgebruik is niet toegestaan. De overeenkomst loopt van 1 november 2011 tot en met 31 oktober 2018.

Log in op Mijn SURFmarket en bekijk de overeenkomst met URKUND

Laatste wijziging op 11 sep 2017