SURF neemt de Elevator Game over van CIO Platform Nederland

14 FEB 2018

Op 13 februari heeft CIO Platform Nederland de Elevator Game formeel overgedragen aan SURF. Elevator is een game voor de mobiele telefoon om het bewustzijn voor de informatieveiligheid van je organisatie te verbeteren. De Elevator Game wordt via Cybersave Yourself aangeboden aan alle instellingen.

Spelenderwijs cybersecurity aware

De Elevator game is vanaf 2015 ontwikkeld door het CIO Platform Nederland en IJsfontein. Het doel van de game is om samen met een collega risico’s te herkennen en alert te worden op vreemde dingen. Zo leer je spelenderwijs over risico’s van phishing, sociale media, wachtwoorden en persoonlijke verantwoordelijkheid. Als je samen de puzzel oplost bereik je de lift naar het volgende level. De game heeft 3 levels.

Onderdeel van Cybersave Yourself

De Elevator Game wordt onderdeel van Cybersave Yourself-dienst en kan gratis door de aangesloten instellingen gespeeld worden. Tijdens de SURF Security- en Privacyconferentie konden de aanwezigen alvast kennismaken met de Elevator Game door deze te spelen met een collega.

Formele overdracht

De game is eind 2017 overgedragen zodat deze opnieuw opgezet en uitgebracht kon worden onder de vlag van SURF. Na een periode van testen, kan het spel nu eenvoudig bij instellingen gespeeld worden. Op dinsdag 13 februari jl. werden de handtekeningen gezet, waarmee de Elevator game ook formeel eigendom is van SURF. Namens CIO Platform Nederland tekende Janet Cadel (programmacoördinator) de formele overdrachtspapieren, Floor Jas (afdelingsmanager Trust & Security) deed dit namens SURF. Hiermee is de Elevator game ook officieel onderdeel van Cybersave Yourself geworden.

Zelf spelen

Wil je medewerkers en/of studenten van je instelling het spel laten spelen? Neem dan contact op met Cybersave Yourself via info@cybersaveyourself.nl. Geef hierbij aan wie bij je instelling de gamemasters zijn. De gamemasters zijn verantwoordelijk voor het beheer van de game bij hun instelling en bepalen wie er meespeelt.

Floor Jas (SURF, links) en Janet Cadel (CIO Platform Nederland ) tekenen de overdrachtspapieren.

 

 

Laatste wijziging op 14 feb 2018