Film Virtual Humans nu op YouTube te zien

SURFsara maakte visualisaties van rode bloedcellen

08 MRT 2018

De korte film 'Virtual Humans' is uitgebracht op YouTube. De film toont de mogelijkheden van high performance computing (HPC) om dieper in de processen te duiken die zich in het lichaam afspelen. Virtual Humans werd geproduceerd door CompBioMed H2020 Centre of Excellence in Computational Biomedicine en Barcelona Supercomputing Center (BSC).

Visualisaties door SURFsara

SURFsara en de Universiteit van Amsterdam (UvA) zijn 2 Nederlandse partners van CompBioMed. We hebben bijgedragen aan de film met visualisaties van UvA-simulatiegegevens van rode bloedcellen. We werkten samen met het team van BSC (die produceerden en regisseerden) aan een aantal scènes met de UvA-simulatie, inclusief de visuele stijl en camerabewegingen. Ons deel van de animatie werd gerenderd op de nationale supercomputer Cartesius.

Biomedische modellering

CompBioMed wil het gebruik van high performance computing bevorderen binnen de biomedische modelleringsgemeenschap. Denk hierbij aan simulaties en analyses met hoge betrouwbaarheid ter ondersteuning van het ontwikkelen van geneesmiddelen en de klinische praktijk. Een specifieke toepassing kan de ontwikkeling van gepersonaliseerde medicijnen zijn.

Wetenschappelijke filmfestivals

De film Virtual Humans ging op 27 september 2017 in première in het London Science Museum voor een uitverkocht publiek. Sinds dit succesvolle evenement heeft de film steeds meer aandacht gekregen en is hij vertoond op verschillende science-filmfestivals en conferenties. De film stond tot voor kort onder embargo voor openbare publicatie op internet, zodat hij aan deze filmfestivals kon deelnemen.

Ook een film maken?

SURFsara kan onderzoekers helpen bij het maken van dit soort films, voor verschillende simulaties en soorten onderzoeksdata. Mail naar visualization@surfsara.nl voor meer informatie.

Meer informatie

Laatste wijziging op 09 mrt 2018