Neem deel aan de enquête en het webinar over Open Access Boeken

30 APR 2018

Eind vorig jaar heeft Knowledge Echange* een rapport gepubliceerd over Open Access Monographs, ofwel Open Access Boeken. In Open Access-land wordt vooral over artikelen in tijdschriften gesproken, maar boeken blijven vaak onderbelicht.

Dit dikke rapport, dat zelf bijna een boek is, schetst daarom het complete landschap van Open Access rondom boeken in 8 Europese landen. Wat opvalt, is dat er veel en grote verschillen zijn op het gebied van uitgeven, beleid en financiering. Voor wie niet compleet de diepte in wil, maar wel geïnformeerd wil zijn, is nu een Summary verschenen. Hier lees je in circa 10 pagina’s de belangrijkste feiten, conclusies en aanbevelingen.

Enquête

Knowledge Exchange blijft zich samen met stakeholders inzetten voor Open Access Monographs. Een enquête zal ons helpen om te identificeren welke volgende stappen kunnen worden ondernomen. Iedereen die betrokken is bij dit thema kan deelnemen. Je vindt de enquête hier:

https://www.surveymonkey.co.uk/r/P9JNRCF

De sluitingsdatum is 11 mei.

Webinar en workshop

De resultaten van de enquête worden gebruikt voor een webinar dat wij eind juni organiseren en een workshop die in het najaar plaatsvindt. Deze bijeenkomsten dragen bij aan het identificeren van prioriteiten en activiteiten die de ontwikkeling van Open Access Monographs verder stimuleren.

Wil je graag persoonlijk op de hoogte gehouden worden, neem dan even contact op met Karin van Grieken.

* Knowledge Exchange

SURF werkt op vele manieren aan Open Science. Eén daarvan is onze deelname aan Knowledge Exchange.

Knowledge Exchange is een internationaal samenwerkingsverband dat zich inzet voor open science. SURF werkt hierin samen met andere Europese instellingen die kennis, ervaring en informatie willen delen op het terrein van open science en de ICT-ondersteuning daarvan. We werken samen met CSC in Finland, CNRS in Frankrijk, DEFF in Denemarken, DFG in Duitsland en Jisc in de UK.

Laatste wijziging op 06 mrt 2019