Onderzoeksteams delen hun data eenvoudig met Research Drive

Samenwerken in flexibele, veilige en gestructureerde online omgeving

06 DEC 2018

Heeft jouw onderzoeksteam behoefte aan veel opslagcapaciteit voor onderzoeksdata? Werk je samen met andere instellingen, het bedrijfsleven of internationale partners? Speciaal voor deze vraag hebben wij de nieuwe dienst Research Drive ontwikkeld, een online omgeving voor het delen van onderzoeksgegevens.

Accepteer cookies van derden om deze inhoud te bekijken. Klik hier om dit te doen.

Alle data in één oogopslag

Onderzoeksteams willen hun data op een veilige, overzichtelijke en flexibele manier kunnen delen met nationale en internationale samenwerkingspartners. Research Drive biedt vanuit een online omgeving eenvoudig toegang tot diverse opslagsystemen en tools. Hierdoor kun je alle data in één oogopslag overzien.

Opslag-ecosysteem voor onderzoekers

De dienst biedt vanuit één werkomgeving toegang tot verschillende externe bestandssystemen, zoals lokale fileservers, SURFdrive, Object Store, Dropbox en Google Drive. Zo wordt een compleet opslag-ecosysteem voor onderzoekers gecreëerd. De service is ook verbonden met tools als Matlab, R-studio en SPSS.

Gebruiksvriendelijke interface

Onderzoekers krijgen toegang tot de dienst met een gebruiksvriendelijke interface. Voor instellingen of grote onderzoeksprojecten die een eigen merkomgeving nodig hebben, bieden we een volledig ondersteunde omgeving die je naar wens kan configureren. Een datasteward is verantwoordelijk voor het toekennen van gebruikersrechten en opslagquota en het aanmaken en beheren van de mappenstructuur.

Meer weten?

Lees alles over Research Drive

Laatste wijziging op 26 feb 2019