Bijeenkomst

De Nederlandse en Amerikaanse benadering van gegevensbescherming: samen vooruit

Kom op 10 oktober naar de Zoom paneldiscussie over de Nederlandse en Amerikaanse aanpak rondom de bescherming van persoonsgegevens. Je hoort hier hoe beleidsmakers en organisaties (waaronder SURF) denken over onder andere de naleving van de AVG en de toekomst van gegevensstromen. Na de discussie kun je de panelleden zelf vragen stellen.

Overleggen via ZOOM
10 okt 2022
Tijd
14.30-16.00 uur
Plaats
Locatellikade 1, 1076 AZ Amsterdam en online

Samenwerking op internationaal niveau

Nederland speelt een cruciale rol bij het vaststellen van normen rondom de de verwerking van persoonsgegevens. De aanpak van de overheid om een beleid te ontwikkelen en de gegevensbescherming in de praktijk te brengen stimuleert het gesprek op alle niveaus van de samenleving. De samenwerking met internationale organisaties is hierbij een belangrijk onderdeel. Om deze samenwerking zo efficiënt mogelijk te laten verlopen is het noodzakelijk om de verschillende visies op wet- en regelgeving vanuit Amerika en Nederland naast elkaar te zetten en hierover in discussie te gaan. 

Paneldiscussie 

Onder leiding van een moderator geven vertegenwoordigers (panelleden) vanuit de publieke sector, openbare instellingen (SURF), het bedrijfsleven (Zoom) en de academische wereld in 60 minuten hun visie op onder andere de naleving van de AVG door internationale bedrijven, de toekomst van trans-Atlantische gegevensstromen en de gezamenlijke weg naar een set van privacyregels waar iedereen baat bij heeft.  

Enkele onderwerpen die tijdens de paneldiscussie aan bod komen

  • Op welke manier is de aanpak van internationale bedrijven rondom de bescherming van persoonsgegevens veranderd sinds de invoering van de AVG?  
  • Wat is de toekomst van het trans-Atlantisch kader voor gegevensbescherming?
  • Wat zijn de verwachtingen van de Nederlandse samenleving ten aanzien van Amerikaanse wetswijzigingen die kunnen bijdragen aan een betere bescherming van de gegevens van EU-burgers?  
  • Hoe kunnen bedrijven beter samenwerken met de Nederlandse autoriteiten om vertrouwen te creëren in data- en privacykwesties? 

Q&A

Na de paneldiscussie is er een half uur de tijd om zelf al je vragen te stellen aan de panelleden.   

Agenda

14.00 Inloop
14.30 Paneldiscussie
15.30 Q&A 
16.00 Borrel en de mogelijkheid om te netwerken

Sprekers

Dit overzicht wordt nog aangevuld. 

  • Josh Kallmer, Head of Global Public Policy and Government Relations, Zoom
  • Tobias Guenther, Privacy Counsel, Zoom
  • Marlon Domingus, Data Protection Officer, Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Sjoera Nas, Senior Privacy Adviseur bij Privacy Company
  • Rob van Eijk, Managing Director for Europe, Future of Privacy Forum
  • Sandy Janssen, Legal Counsel Privacy, Security and Compliancy SURF

Voor wie?

Deze bijeenkomst is geschikt voor iedereen op die strategisch, tactisch, en operationeel vlak geïnteresseerd is in de bescherming van persoonsgegevens en de verwerking van data in relatie tot privacy. 

Praktische informatie

Deze sessie wordt hybride aangeboden. Je bent van harte welkom op het kantoor van Zoom in Amsterdam (Locatellikade 1, 1076 AZ Amsterdam). Kun je niet op locatie aanwezig zijn, maar wil je wel graag deelnemen? Dan kan dit uiteraard online. Op het aanmeldformulier heb je de mogelijkheid om je keuze aan te geven. Neem je online deel, dan ontvang je de link voor deelname op 10 oktober in de ochtend van SURF. 

Je kunt je tot en met 6 oktober 2022 inschrijven.