Maand van artificial intelligence in het onderwijs

Juni is de Maand van AI in onderwijs. Dit jaar staat deze in het teken van de toekomst. Wat gaat AI voor ons betekenen en welke kansen en risico’s zien we? Organiseer jij een event dat past bij dit thema? Stuur je event in! Zo vergroot je eenvoudig je bereik en staan we samen sterker. Jouw event wordt getoond op onze website en social media.

Afbeelding door AI gecreëerd

Stuur je event in

Stuur je event in! Zo vergroot je eenvoudig je bereik en staan we samen sterker.

Stuur je event in

Afbeelding door AI gecreëerd

Programma maand van AI

Wil je weten wat op het programma staat in de maand van AI? Houd deze pagina in de gaten voor nieuwe updates.

Naar het programma

Artificial intelligence en machine learning

SURF loopt voorop als het gaat om het toepassen van artificial intelligence (AI) en machine learning in het onderzoek. Ook kijken we naar de mogelijkheden van AI en machine learning in het onderwijs en voor de centrale ict-dienstverlening. Hiervoor werken we samen met instellingen, onderzoekers en leveranciers.

Lees meer

AI in onderwijs

Samen de kansen en risico's van AI onderzoeken

Samen roepen SURF, de SIG AI in Education, het Versnellingsplan, de Nederlandse AI Coalitie werkgroep onderwijs en Kennisnet voor de tweede keer de maand juni uit tot Maand van AI in het onderwijs. Een nieuwe editie met nieuwe inzichten.

Tijdens de Maand van AI in het onderwijs voeren we samen met jou het gesprek over de kansen en risico’s die AI met zich meebrengt. We kijken naar de rol die het speelt bij onderwijsinnovatie én hebben oog voor maatschappelijke en sociale aspecten. Ook willen we dieper ingaan op de praktijk: wat betekent de inzet van AI voor de docent of student? Welke voorbeelden van toepassingen van AI in het onderwijs zijn er al?