Overig

SURF Summit 2023

De SURF Summit is dé catch-up voor bestuurders, CSC's en andere relaties van de SURF-coöperatie. Dit jaar staat de natuur centraal, wat kunnen we van haar leren als coöperatie? Daarnaast praten we je bij over wat er binnen de coöperatie speelt en krijg je een update over Npuls en Open Science NL. 

SURF Summit 2023
11 okt 2023
Tijd
15.00-20.00 uur
Plaats
Naturalis, Leiden

Weet wat er speelt

Tijdens SURF Summit 2023 praten we je bij over wat er speelt op het vlak van ict binnen onderwijs en onderzoek, zowel binnen SURF als in de grote nationale programma’s. Ook duiken we samen de natuur in en ontdekken we welke van haar werkingsprincipes we als inspiratie kunnen gebruiken voor het herzien van onze manier van innoveren. Zo stap je up-to-date en met nieuwe inspiratie de deur weer uit.

Rond de tafel

De middag staat in het teken van dialoog, het uitwisselen van ervaringen en het vinden van oplossingsrichtingen. Daarvoor gaan we actief aan de slag aan ronde tafels met vragen, dilemma’s en keynote als voedingsbodem. 

Aanmelden

Dit is een besloten bijeenkomst waarvoor genodigden een uitnodiging ontvangen hebben. Heb je vragen, mail dan naar summit@surf.nl

Programma

14.30 Ontvangst
15.00  Opening SURF Summit 2023
15.05 

Edwin van Huis (bioloog, gastheer en directeur van Naturalis) neemt je mee de natuur in. Wat kunnen we van haar leren als coöperatie?

Lees het interview met Edwin

15.20 

Lodewijk Asscher (Npuls) en Hans de Jonge (Open Science NL) praten je bij over wat er speelt binnen deze grote nationale programma’s. Wat zijn de ambities, waar staan ze nu en welke kansen bieden ze voor jouw instelling?

Jet de Ranitz (CEO SURF) vertelt over wat we in het afgelopen jaar binnen SURF realiseerden, wat er voor het komende jaar op de planning staat en hoe instellingen binnen SURF kunnen samenwerken, bijvoorbeeld rond Npuls en Open Science NL.

15.45  Rond de tafel deel 1
16.20   Pauze
16.50  Ron Augustus (CINO SURF) neemt je mee in de belangrijkste techtrends. Wat is bijvoorbeeld de impact van AI en ChatGPT op onderwijs en onderzoek? Welke kansen en bedreigingen zijn er en wat kun je er als instelling mee doen?                                
17.10  Rond de tafel deel 2
17.40   Terugkoppeling en afsluiting
18.00  Borrel en netwerkdiner

 

Locatie

De SURF Summit vindt plaats bij Naturalis in Leiden. Deze locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt op loopafstand van station Leiden. Als je met de auto komt raden we je aan van te voren naar de parkeermogelijkheden te kijken. 

Meer informatie over de locatie

Wat vonden bezoekers van SURF Summit 2022?

Over SURF Summit

SURF Summit

SURF Summit is hét jaarlijkse event waar bestuurders, CSC’s en andere relaties van SURF elkaar sectorbreed ontmoeten, van elkaar leren en nieuwe dingen horen. Naast een inhoudelijk programma met actuele thema’s en een update over waar we als SURF staan, is er veel ruimte om te netwerken. De middag sluiten we af met een netwerkdiner.