Training

Training TRANSITS 2

Volg deze 3-daagse verdiepingstraining van TRANSITS en leer meer over een tal van onderwerpen over netwerkbeveiliging, zoals netflowanalyse, forenisch onderzoek en communicatievaardigheden. SURF organiseert in samenwerking met SURFcert, en SCIRT de training TRANSITS 2 voor CSIRT/CERT leden.

Transit 2
22 — 24 okt 2024
Tijd
09.00 tot 17.00 uur
Plaats
SURF Utrecht

Netwerkmonitoring, forensische analyse en meer

De training TRANSITS II richt zich op meer ervaren leden van reeds functionerende CSIRT’s. We gaan in deze training vooral in op technieken voor netwerkmonitoring en forensische analyse. Daarnaast reiken we een aantal tools aan om de (menselijke) communicatie te verbeteren – die zo essentieel is juist in het CSIRT werk. Praktische oefeningen maken onderdeel uit van elk onderwerp dat behandeld wordt.

Aandacht voor eigen inbreng

De TRANSITS-training is een volledig driedaags programma voor een groep van maximaal 18 deelnemers. Er is veel aandacht voor eigen inbreng en vragen van de cursisten. Door de samenwerking met NCSC-NL worden bovendien deelnemers uit alle soorten CSIRT’s in Nederland verwacht, wat het leereffect vergroot. Training en lunches kosten 500 euro voor leden van SURF en 1000 euro voor niet leden van SURF. Het gezamenlijke diner is inbegrepen.

Voor wie? 

Ben jij bij je instelling lid van de lokale CSIRT? En heb je al enige CSIRT werkervaring? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan deze training. De training is voor driekwart (computer/netwerk) technisch van aard. 

Programma

We starten alle trainingsdagen om 09.00 uur met koffie en op dag 1 en 2 gaan we van  09.30 tot 17.30 uur aan de slag! We sluiten de eerste 2 dagen af met een gezamenlijk diner.

Op dag 3 reiken we aan het einde van het dagprogramma om 16.00 uur de certificaten uit aan alle deelnemers.

Kosten

  • Voor SURF-leden: 550 euro excl. btw.
  • Voor niet op SURF-aangesloten instellingen: 1.250 euro excl. btw.

Inschrijven en annuleren

Dit artikel is relevant tot