Rss

Agenda

Alle bijeenkomsten      |      SURFacademy-bijeenkomsten      |      Terugblik

 • 22 jun 2018 tot en met 14 sep 2018

  Learning community Digitale leeromgeving - VOL

  Bijeenkomst - Ben jij actief bezig met de digitale leeromgeving binnen je instelling? Vraag je je af hoe de digitale leeromgeving kan blijven voldoen aan de steeds veranderende vraag vanuit het onderwijs? Of zoek je hulp bij de verschillende vraagstukken rondom implementatie en organisatie? Schrijf je dan in voor deze learning community.

 • 25 jun 2018

  Training datamanagement en computationele workflows

  Bijeenkomst - SURFsara, ELIXIR-nl en ELIXIR organiseren deze training over hoe datamanagement gebaseerd op iRODS geïncorporeerd kan worden in computationele workflows.

 • 25 jun 2018

  Hackathon Connect @ SURFconext: sluit je dienst aan op SURFconext

  Bijeenkomst - Heb je een dienst die je wil aansluiten op SURFconext? Kom dan op 25 juni naar de hackathon. We vertellen je over SURFconext, SAML en OIDC en helpen je vooral hands-on met het aansluiten van je dienst! Vergeet dus ook je eigen laptop niet.

 • 26 jun 2018

  Webinar Gebruikers in je dienst identificeren

  Bijeenkomst - Gebruikers die via SURFconext bij een door jou geleverde dienst inloggen, hou je uit elkaar met een identifier: een tekenreeks die gebruikers identificeert. Daarnaast krijgen gebruikers attributen mee die hen verder kunnen identificeren. Op 26 juni vertellen we uit welke identifiers je kunt kiezen en wat de voor- en nadelen van elk daarvan zijn.

 • 27 jun 2018

  Workshop 'De weg naar een veilig internet'

  Bijeenkomst - Ben je geïnteresseerd in betrouwbare en veilige communicatie door gebruikers via internet én hoe je dat kunt realiseren voor je instelling? Kom dan naar de bijeenkomst 'De weg naar een veilig internet' met sprekers van instellingen, SIDN, Internet.nl en Forum Standaardisatie.

 • 29 jun 2018 tot en met 23 nov 2018

  Leergang Itembanken

  Bijeenkomst - Heeft jouw instelling een toetsapplicatie aangeschaft? Dan is de volgende stap: hoe realiseer je een gestructureerde itembank voor toetsvragen, waar docenten graag mee werken? Wil jij actief aan de slag met een toets- en vragenbank binnen je instelling en wil je hierin samenwerken met collega’s van andere instellingen? Schrijf je dan in.

 • 02 jul 2018

  Informatiebijeenkomst over standaardenorganisatie IMS Global

  Bijeenkomst - Op maandag 2 juli organiseert SURF een informatiebijeenkomst over standaardenorganisatie IMS Global met spreker Colin Smythe, strategisch architect bij IMS Global. Meld je nu aan.

 • 03 jul 2018 tot en met 05 jul 2018

  Training Defend Against Modern Targeted Attacks - Vol

  Bijeenkomst - Deze kennisintensieve training gaat over de tools en technieken die de moderne aanvallers gebruiken, en traint je om je hier goed tegen te wapenen. Gebaseerd op hun jarenlange ervaring met Red Teaming, Incident Response en trainingen aan SOCs, delen de trainers de belangrijkste zaken in deze 3-daagse training.

 • 10 jul 2018

  SCIPR-bijeenkomst: Security needs privacy, privacy needs security

  Bijeenkomst - Security en privacy hebben veel raakvlakken en je kunt ze op verschillende manieren organiseren in je instelling. Tijdens deze SCIPR-bijeenkomst gaan we in op de ervaringen van mbo- en ho-instellingen bij de samenwerking tussen en de vervlechting van security en privacy. We doen dit aan de hand van een aantal praktijkverhalen.

 • 10 sep 2018

  Workshop Inpandige connectiviteit en E-SIM

  Bijeenkomst - Hoe bereid je je voor op de toekomst van mobiele connectiviteit? Kom erachter tijdens de workshop Inpandige connectiviteit en E-SIM op 10 september. Elk onderwerp beslaat een dagdeel, waar je je afzonderlijk voor kunt inschrijven. We komen tot definities van inpandige connectiviteit en maken een aanzet voor een (E-SIM) architectuur.

 • 18 sep 2018 tot en met 20 sep 2018

  Training Transits II

  Bijeenkomst - SURFacademy organiseert in samenwerking met SURFcert, SCIRT en NCSC-NL de training TRANSITS II voor CSIRT/CERT leden. Deze driedaagse verdiepingstraining van TRANSITS gaat dieper in op tal van onderwerpen op het vlak van netwerkbeveiliging.

 • 18 sep 2018 tot en met 22 jan 2019

  Leergang Ondersteunen van docenten bij onderwijsinnovatie met ICT: hoe richt je dit in?

  Bijeenkomst - Onderwijs ontwerpen is steeds meer een cocreatie tussen verschillende disciplines. Hoe kun je als onderwijsinstelling deze samenwerking van disciplines optimaal ondersteunen? In deze leergang analyseer je hoe de ondersteuning binnen je eigen instelling is vormgegeven, bespreek je casussen en maak je plannen voor doorontwikkeling.

 • 27 sep 2018

  Challenge day 2018: samen werken aan onderwijsinnovatie

  Bijeenkomst - Hoe wordt de modulaire leeromgeving 1 geheel en hoe kunnen tools peer feedback ondersteunen in online onderwijs? Dit zijn de uitdagingen van de vierde Challenge day op donderdag 27 september. Op deze dag delen marktpartijen hun oplossingen voor de uitdagingen waar instellingen in de praktijk tegenaan lopen.

 • 04 okt 2018 tot en met 05 okt 2018

  Cybercrisisoefening OZON 2018

  Bijeenkomst - Is jouw instelling bestand tegen een cybercrisis? Na het succes van OZON 2016 organiseert SURF weer de grootschalige cybercrisisoefening OZON voor alle instellingen op 4 en 5 oktober 2018. Het hoofddoel van deze crisisoefening is om de weerbaarheid van instellingen in een cybercrisissituatie te vergroten.

 • 04 okt 2018

  Masterclass Research Support

  Bijeenkomst - Deze Masterclass belicht aspecten van onderzoeksondersteuning in de Research Data Life Cycle in een interactieve setting. Onderzoekers zijn aan het woord. Daarbij zijn er inspirerende keynotes van Karel Luyben en Ed Brinksma.