Seminar

SURF Summit 2024

De SURF Summit is dé jaarlijkse catch-up voor bestuurders, CSC's en andere (bestuurlijke) relaties in de SURF-coöperatie. Stap aan boord en hoor als eerste de laatste ontwikkelingen binnen en buiten de coöperatie.

SURF Summit 2024
09 okt 2024
Tijd
15.00 uur
Plaats
Drijvend Paviljoen in de Dokhaven van de RDM Campus in Rotterdam

Stap aan boord

Dit jaar komen bestuurders, CSC's en andere (bestuurlijke) relaties van SURF samen op een wel heel unieke locatie: het Drijvend Paviljoen gelegen in de Dokhaven van de RDM Campus in Rotterdam. Een inspirerende kweekvijver voor innovatie door de aanwezigheid van Hogeschool Rotterdam, Techniek College Rotterdam én meerdere startups. Daarnaast is de haven van Rotterdam, naast Schiphol en de digitale infrastructuren, een van de drie officiële mainports van Nederland. En laat nu de digitale mainport centraal staan tijdens deze summit en in de keynote van Ron Augustus (CINO SURF). 

SURF als collectief: samen in hetzelfde schuitje

Als SURF vormen we een uniek collectief. Een collectief dat door een veranderende omgeving steeds belangrijker wordt. Op wat voor wijze kunnen wij onze gebundelde krachten het beste inzetten? Hoe zien stuur- en bakboord eruit? En waar vinden we elkaar en waar gooi je misschien wel de trossen los. Stap je aan boord?

Daarnaast hoor je welke digitale en technologische ontwikkelingen impact hebben op ons als onderzoek- en onderwijsgemeenschap, praten we je bij over de stand van zaken omtrent de SURF Strategie 2022-2027 en geven keynotes je stof tot nadenken. Zo ben je in een keer op de hoogte en verlaat je de summit zoals ieder jaar met een vangst aan waardevolle belangrijke informatie en inspiratie.

Programma

14.30 Ontvangst
15.00 Opening
15.05 Welkom door Wijnand van den Brink (host Drijvend Paviljoen)
15.10 Keynote Jet de Ranitz - CEO SURF
15.20 Keynote Marcel Levi - voorzitter van NWO - over de waarde van wetenschap
15.55 Gespreksronde 1
16.15 Pauze
16.35 Keynote Claudia de Anrade de Wit - Directeur Digital & IT bij de Port of Rotterdam, Board member CIO Platform Nederland, Lid Cyber Security Raad
16.55 Gespreksronde 2
17.15 Keynote Ron Augustus - CINO SURF - over de digitale mainport

We bevinden ons tijdens deze SURF Summit het havengebied van Rotterdam. Dit is, naast Schiphol en digitale infrastructuren, de derde mainport van Nederland. Als SURF zijn we nauw betrokken bij de digitale infrastructuren, of te wel: de digitale mainport. Dit ecosysteem van digitale infrastructuren, diensten en technologieën verbindt Nederland met de wereldwijde digitale economie. Daarmee is deze mainport van groot belang voor ons als onderwijs- en onderzoeksgemeenschap. De koppositie van Nederland als digitale mainport staat echter onder druk. Wat betekent dit voor ons als SURF? 
17.45 Afsluiting
18.00 Borrel en diner

 

Locatie

Het Drijvend Paviljoen

De SURF Summit vindt dit jaar plaats in het Drijvend Paviljoen gelegen in de Dokhaven van de RDM Campus in Rotterdam. Vanaf Metrostation Leuvehaven varen er speciale watertaxi’s naar het paviljoen. Kom je met de auto? Bekijk dan van tevoren de parkeermogelijkheden.

Meer informatie over de locatie

Over de SURF Summit

SURF Summit is het jaarlijkse event waar bestuurders, CSC’s en andere (bestuurlijke) relaties van SURF elkaar sector-breed ontmoeten, van elkaar leren en nieuwe dingen horen. Naast een inhoudelijk programma vol actuele thema’s en een update over waar we als SURF staan, is er veel ruimte om te netwerken. De middag sluiten we af met een netwerkdiner. 

Contact

Deelnemen aan de SURF Summit kan alleen op basis van een persoonlijke uitnodiging. Wil je meer informatie? Stuur dan een bericht naar summit@surf.nl