Discussiemodel: concreet aan de slag met learning analytics

Binnen een instelling is het soms lastig om te bepalen wat je wilt bereiken met learning analytics. Waar begin je? Wie moet je allemaal betrekken? En waar moet je verder aan denken? Om je daarbij te helpen hebben we een discussiemodel gemaakt.

Aandachtspunten learning analytics

Het discussiemodel helpt je een start te maken

Veel instellingen zijn zich bewust van de mogelijkheden die studiedata bieden. Toch wordt learning analytics nog niet op grote schaal ingezet. Dat komt vooral omdat het niet eenvoudig is om ook daadwerkelijk te beginnen. Een belangrijke uitdaging is: Met welk doel zet je studiedata in?

Binnen het discussiemodel ga je onder andere verder in op je doelen, doelgroep, gebruik van data, visie en beleid, stakeholders, privacy en ethiek. Na een workshop (online of fysiek) met het discussiemodel heeft je instelling een gedeeld beeld van hoe je learning analytics kunt inzetten binnen jouw instelling en wie en wat er voor nodig is om een start te maken. 

Organiseer een workshop om het discussiemodel in te vullen
Discussiemodel Learning Analytics

Handleiding bij het discussiemodel

Om het voor jou eenvoudiger te maken om daadwerkelijk aan de slag te gaan met het discussiemodel, hebben we ook een handleiding gemaakt. We horen graag wat je ervan vindt!

Ga aan de slag met het discussiemodel
Handleiding Discussiemodel learning analytics