Get eduroam

Veilig en eenvoudig eduroam op alle apparaten configureren? Om dat voor gebruikers zo eenvoudig mogelijk te maken, ontwikkelde SURF in samenwerking met de Scandinavische researchnetwerken de app 'geteduroam'.

eduraom homepage

Zelf profielen configureren

Deze app configureert eduroam-accounts met behulp van per instelling op maat gemaakte profielen. Ook kan via het SURFconext-account een nieuw eduroam pseudo-account worden gemaakt, met behulp van client-certificaten. Op deze manier ontstaat er een device-gebonden account en wordt de eduroam-identiteit buiten een eigen RADIUS-infrastructuur gehost. Op dit moment leveren we een eerste versie op van de geteduroam-beheeromgeving en de apps voor gebruikers (voor Android en iOS) zijn te vinden in de Play- en App Store. Er is ook een installer voor Windows en een profiel voor macOS, en we ontwikkelen door aan mooiere oplossingen voor macOS en Linux.

Proef

Allereerst starten we met een proef bij een aantal instellingen voor het hosten van hun eduroam-IdP-functionaliteit in combinatie met geteduroam. Zo ontlasten we voor het beheer van hun RADIUS-server. Samen met de SP-functionaliteit en de dienst SURFwireless biedt SURF dan een volledig pakket voor wifi-dienstverlening met eduroam.