Data- en serverdiensten ict-voorzieningen

Als instelling kun je een eigen IT-infrastructuur bouwen en beheren. Maar je kunt deze functionaliteiten ook afnemen in de cloud. Dat is flexibeler, schaalbaarder en goedkoper. SURF biedt diverse oplossingen om de stap naar de cloud te maken, van IaaS tot cloudopslag.

Uitgelicht

Terugblik SURF Cloudevent 2022

130 bezoekers trok het SURF Cloudevent dit jaar! Heb je het event net gemist, wil je sessies terugzien, of nog even nakauwen?

Bekijk hier de hoogtepunten

SURF Cloudevent 2022
Laptop met SURF website

Aanbieders SURFcumulus

Ben jij benieuwd welke clouddiensten kunt afnemen via SURFcumulus? Bekijk dan het overzicht van alle 12 aanbieders die in de OCRE-aanbesteding zijn geselecteerd en lees meer over hun aanbod. Lees meer

Diensten

SURFcumulus: een breed aanbod IaaS-diensten

Wij bieden met SURFcumulus een breed aanbod veilige en goede IaaS-diensten, waarmee jij je datacenter veilig en makkelijk naar de cloud brengt.
Meer weten?
afbeelding van cloud iconen verbonden in een netwerk

SURFdrive: bewaar en deel je bestanden veilig in de cloud

Dé persoonlijke cloudopslagdienst voor het Nederlandse onderwijs en onderzoek. Kijk hier wat SURFdrive voor jou kan betekenen!
Meer weten?
Studenten delen bestanden zittend in de gang

Research Drive: onderzoeksdata veilig en eenvoudig opslaan en delen

Voor onderzoeksteams die veel opslagcapaciteit nodig hebben en data willen delen met andere instellingen, bedrijfsleven of internationale partners.
Meer weten?
Twee onderzoekers in lap met laptop

iRODS Hosting maakt onderzoeksdata beheren laagdrempelig

Wil je gebruik maken van iRODS om onderzoeksdata te beheren maar wil je geen tijd, menskracht of hardware kwijt zijn aan de hosting? Dan doen wij dat.
Meer weten?
student achter laptop op de bank

Innovatie

SURF Research Cloud

Research Cloud is een portaal waarin je een virtuele onderzoeksomgeving kunt bouwen. Maak gebruik van van voorgeconfigureerde workspaces en datasets.
Meer weten?
Onderzoekers in workshop met beeldscherm

Samenwerken

Cloud Expertise Centrum (CEC)

SURF leden zetten in toenemende mate clouddiensten in. Hoe kom je aan de benodigde kennis en blijf je op de hoogte? De behoefte aan expertise over invoering en gebruik van deze diensten is groot. SURF ondersteunt haar leden door het CEC. Lees meer >

2 personen luisteren aandachtig