Student en medewerkers zitten tafel in gebouw Forum van Wageningen Universiteit
Nieuws

Deel je kennis op het Privacy Expertise Centrum: kennisplatform voor en door privacyprofessionals in onderwijs en onderzoek

Ben jij privacyprofessional in onderwijs en onderzoek? Kijk dan eens op het Privacy Expertise Centrum. Je vindt hier handreikingen, beleidsstukken en sjablonen waarmee je privacy binnen jouw instelling kunt verhogen. Het platform is nog in ontwikkeling. Dus wil je jouw kennis en ervaring delen, of meedenken in werkgroepen, dan ben je van harte welkom!

Week van de Privacy

SURF zet het Privacy Expertise Centrum live in aanloop naar de Europese Dag van de Privacy op zaterdag 28 januari 2024. Een dag waarop internationaal aandacht wordt besteed aan de bescherming van persoonsgegevens en privacy. In de week voorafgaand aan deze dag, worden er landelijk diverse activiteiten georganiseerd en publicaties gedeeld.

Doel Privacy Expertise Centrum

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan het Privacy Expertise Centrum (PEC). Het doel van het PEC is om instellingen te helpen met het borgen van de bescherming van persoonsgegevens en met het verhogen van de privacy in de sector. In dit samenwerkingsverband (voor en door instellingen, SURF en externe partners) bundelen, ontwikkelen en ontsluiten we kennis en expertise op het gebied van privacy op één platform.

Denk mee!

Het platform is nog volop in ontwikkeling. Dus ben jij privacyprofessional en wil je plaatsnemen in een van de werkgroepen die werken aan relevante privacythema’s, of templates delen en/of andere (kennis)producten en ervaring delen? Neem dan contact met ons op via pec@surf.nl.

Naar het Privacy Expertise Centrum

Dit artikel is relevant tot