NextNarcis
Nieuws

Lancering nieuw Nederlands onderzoeksportaal als vervanging voor NARCIS

Sinds begin juli vervangt het nieuwe Netherlands Research Portal het Nederlandse onderzoeksportaal NARCIS. Het portaal bevat publicaties, datasets en projecten van de Nederlandse onderzoeksinstellingen. Doel: Open science versterken en onderzoek verbinden met een bredere gebruikersgroep van (inter)nationale onderzoekers, journalisten, beleidsmakers en bedrijven.

Het nieuwe portaal is te gebruiken om een goed overzicht van het Nederlandse wetenschappelijke landschap te krijgen. Zowel universiteiten als onderzoeksinstellingen leveren hun publicaties en datasets aan het portaal. Belangrijke functionele verbeteringen zijn ondermeer een geavanceerde zoekfunctie, nieuwe classificatiemethoden op basis van kunstmatige intelligentie, geavanceerde linking en betere monitoring.

De realisatie van dit project draagt bij aan het delen, vinden en evalueren van publiek gefinancierd onderzoek en het op gebruikersvriendelijke wijze ontsluiten hiervan. Het nieuwe Nederlandse onderzoeksportaal is ontstaan uit een samenwerking tussen OpenAIRE, UKB en SURF.

Meer informatie?

Benieuwd? Bekijk het nieuwe onderzoeksportaal Netherlands Research Portal.

Lees volledige persbericht 

Dit artikel is relevant tot