Nieuws

Samen het gebruik van open leermaterialen de norm maken

SURF en instellingen hebben een gezamenlijke missie; het gebruik van open leermaterialen vanzelfsprekend maken. Laten we zoveel mogelijk leermaterialen breed en open delen. Dat is efficiënt én het vergroot de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs. Maak gebruik van alle kennis en expertise op edusources.nl en sluit je aan bij community edusources.
Studenten in gesprek

Samen stappen maken voor cultuurverandering

Nederlandse onderwijsinstellingen hebben in 2022 een verklaring ondertekend met daarin de ambitie om als instelling zelf én in gezamenlijkheid, regie te voeren op het maken, delen, hergebruiken en inkopen van digitale en open leermaterialen. Door digitale open leermaterialen beter beschikbaar, vindbaar en herbruikbaar te maken verbeteren we gezamenlijk het Nederlandse onderwijs. Daarom is de afgelopen maanden binnen SURF en in de voorbereidingsfase van Npuls hard gewerkt aan de doorontwikkeling van de dienst edusources en het starten van een community om onderwijsprofessionals met elkaar te verbinden.

Samenwerken op landelijk niveau

Een nieuwe nationale community edusources is opgericht, waar onderwijsprofessionals samenwerken rond open leermaterialen. Ze gaan het gesprek aan, delen kennis en praktijkvoorbeelden, geven tips en feedback en starten nieuwe initiatieven om open delen en hergebruik van leermaterialen tot de norm te maken. Om de community te ondersteunen hebben we een communityplatform ingericht. Sluit jij je ook aan?

Ga naar community edusources

Vernieuwde website van edusources is live

Op edusources.nl vind je voortaan alles over digitale open leermaterialen op één overzichtelijke plek. Ben je op zoek naar leermaterialen, naar een vakcommunity of naar informatie over het maken van beleid binnen jouw instelling? Of wil je je aansluiten bij de community edusources om met onderwijsprofessionals van andere instellingen te sparren? edusources is je startpunt. Zo leer je van anderen en hoef je het wiel niet opnieuw of alleen uit te vinden.

Ga naar edusources.nl