Vier studenten kijkend naar een mobiele telefoon
Nieuws

Studenten-apps UvA/HvA en SURFconext API Security genomineerd voor Computable Award

Studenten van de UvA en HvA bekijken onder andere hun cijfers in een app. Deze apps halen de gegevens met SURFconext API Security veilig op uit bijvoorbeeld de studenteninformatiesystemen. SURFconext API Security zorgt bovendien voor een eenvoudigere infrastructuur. Dat is waarom een vakjury dit API-project heeft genomineerd voor een Computable Award.

Nominatie

De studenten-apps van de UvA en HvA die beide gebruikmaken van SURFconext API-Security zijn samen met negen andere projecten genomineerd voor een Computable Award 2023 in de categorie Onderwijsprojecten. Op 30 oktober maakt de vakjury van de awards de winnaar bekend.  

Student-app en SURFconext API Security: betrouwbare check identiteit

Studenten van de UvA en HvA gebruiken de studentenapps om hun rooster en cijfers in te zien. Door middel van API’s worden deze gegevens uit de eigen systemen van de UvA/HvA opgehaald. Maar voordat deze in de apps worden getoond, moet de API de identiteit van de student betrouwbaar kunnen vaststellen. Het gaat om persoonlijke data, die niet in handen van iemand anders mogen komen. Om API's met gevoelige persoonsinformatie af te schermen, gebruiken de UvA en de HvA API Security van SURFconext. Daarmee ‘weten’ API’s zeker of de juiste persoon de gevoelige data opvraagt. Bovendien hoeven de UvA en HvA geen eigen autorisatieserver meer aan hun applicatielandschap toe te voegen, waardoor de infrastructuur vanuit beheersperspectief simpeler en meer bij de tijd is geworden – en dat reduceert weer de kans op incidenten.

Meer informatie