Cerebras logo
Nieuws

SURF werkt samen met Cerebras Systems voor versnelling van computing- en AI-onderzoeksworkflows

SURF heeft onlangs de krachten gebundeld met Cerebras Systems, pionier op het gebied van AI-technologie, om een ​​technologische beoordeling uit te voeren van hun hardwareaanbod. Doel is versnelling van computer- en AI-workflows te verkennen.

Achtergrond samenwerking

Om het in Nederland gevestigde wetenschappelijk onderzoek van wereldklasse en concurrerend te houden, verkennen, experimenteren en herontwerpen we voortdurend de toekomst van onze toepassingen en de digitale computeronderzoeksinfrastructuur die nodig gaan zijn. Daarom werkt SURF, in het verlengde van het nieuwe Experimental Technologies Platform, samen met Cerebras Systems om een ​​technologische beoordeling uit te voeren van haar unieke "CS-2 wafer-scale engine" (WSE).

Technische achtergrond

CS-2 WSE van Cerebras Systems is een speciaal gebouwd systeem dat is ontworpen om wetenschappelijke computer- en AI-workflows te versnellen. Als zodanig levert het rekenprestaties van tientallen tot honderden grafische verwerkingseenheden op specifieke werklasten, terwijl het een kleine footprint behoudt, waardoor het schalen van datacenters eenvoudiger wordt.

Mogelijke vervolgstappen

We zijn vastbesloten om de komende jaren aan de eisen van onze gemeenschappen te voldoen, terwijl we ons partnerschap met Cerebras versterken en onze interne capaciteiten vergroten. Momenteel onderzoeken wij de haalbaarheid van het ontsluiten van het CS-2 systeem via de SURF Research Cloud. In de tussentijd nodigen we je uit om jouw gebruiksscenario's voor het experimenteren met deze chip te delen en de mogelijkheid voor verder onderzoek te bevorderen.

Interesse?

SURFs Experimental Technologies Platform beschikt over een toegewijd team van deskundige systeembeheerders en adviseurs. Ben je geïnteresseerd in het co-creëren en experimenteren met dit soort nieuwe technologieën en methodieken? Deel dan je innovatieve uitdagingen met ons.