Congres
SURF Research Day 2024

De nationale conferentie die onderzoek, IT en innovatie verbindt. Dit jaar verkennen we het thema 'Bruggen bouwen' tussen onderzoekers en onderzoeksondersteuners.

 

Meld je aan

SRD 24 logo

SURF Research Support Champion Awards

SURF organiseert elk jaar de SURF Research Support Champion Awards. Tijdens de Research Day 2024 op 30 mei worden de awards uitgereikt. Op deze pagina vind je wie je kunt nomineren, het nominatieformulier, de 'waarom' en de hall of fame.

Wie nomineer jij als Research Support Champion 2024?

De SURF Research Support Champions zijn personen die zich op een opvallende wijze hebben ingezet om onderzoek bij hun instelling te ondersteunen. Nomineer een collega!

Met onderzoeksondersteuners bedoelen wij iedereen die onderzoekers ondersteunt op het gebied van researchdatamanagement, ict en open science. Bij het opslaan, beheren, archiveren en delen van hun onderzoeksdata, maar ook met softwareontwikkeling en advies over onderzoeksapplicaties. Denk aan datastewards, ict’ers, bibliotheekmedewerkers of onderzoeksassistenten.

Onze jury kiest in drie sectoren een winnaar:

  • Hogescholen
  • Universiteiten
  • Umc’s & onderzoeksinstellingen

In totaal worden er dus drie Research Support Champions uitgeroepen.

Nomineer een collega!

Heb jij een collega die volgens jou een prijs verdient omdat deze altijd bereikbaar is voor vragen over datamanagement? Een handige intranetpagina heeft ontwikkeld waarop alles voor onderzoek te vinden is? Omdat deze collega jou het belang van FAIR data heeft uitgelegd of jouw onderzoek versnelt door je te wijzen op handige tools? Is je collega een warm pleitbezorger van open data, of heeft deze handige flyers ontworpen?

Spelregels:

  • Iedereen, ongeacht functie, mag een of meer namen voordragen. Je kan ook een collega van een andere instelling nomineren, of jezelf!
  • De champion is een persoon, je kan dus geen team nomineren.
  • Een jury beoordeelt alle ingezonden nominaties. Deze beoordeling vindt plaats op basis van de antwoorden gegeven in dit nominatieformulier. Zorg er dus voor dat jouw nominatie zo compleet mogelijk is en voeg relevante links toe.
  • Alle genomineerden ontvangen bericht van SURF, want zij moeten akkoord gaan met hun nominatie

De deadline voor het insturen van een nominatie is 29 maart 2024.

Gegevens genomineerde
Vragen over genomineerde
Jouw gegevens

Als je iemand anders dan jezelf hebt opgegeven, vul dan hieronder ook je eigen contactgegevens in. Mogelijk nemen wij contact met je op voor meer informatie.

SURF vindt jouw privacy belangrijk. Hoe wij jouw gegevens gebruiken, lees je in onze privacyverklaring

Mensen die praten op SURF Research Day

Waarom de Research Support Champion Awards?

We worden bij het uitvoeren van research steeds afhankelijker van informatietechnologie en alle soft- en hardware die daarbij komt kijken. Hierbij speelt ondersteuning op het gebied van researchdatamanagement, ict en open science een grote rol want goed onderzoek komt niet tot stand zonder goede support.

Jaarlijks reikt SURF de Research Support Champion Awards uit om vernieuwers van onderzoeksondersteuning een podium te geven om hun impact en bereik te vergroten én om anderen te inspireren.

Alle winnaars in de Hall of Fame

Hier vind je de winnaars van de afgelopen edities van de Research Support Champion Awards.

Bekijk de hall of fame