SURF-dienstverlening en AVG

SURF is hard aan de slag met het implementeren van de AVG binnen de organisatie, zodat ook de eigen dienstverlening aan de verordening gaat voldoen.

Diensten SURF volgens Juridisch normenkader

SURF levert verschillende diensten aan zijn leden en ook deze diensten moeten voldoen aan de AVG. Daarom wordt het SURF Juridisch Normenkader (Cloud)services gehanteerd bij diensten waar SURF persoonsgegevens verwerkt namens instellingen. Diensten worden zoveel mogelijk op een privacyvriendelijke manier ingericht en er worden stevige afspraken gemaakt met de instellingen en mogelijke (hulp)leveranciers. Ook overige dienstverlening van SURF, zoals het netwerk, wordt aan de AVG getoetst om compliant te zijn. In bemiddelingssituaties hanteert SURFmarket het SURF Juridisch Normenkader als uitgangspunt van de onderhandelingen met leveranciers.

Ook interessant

  • onderzoeksdata : worden er binnen jouw instelling data verzameld voor onderzoek? Dan kan het Landelijk Coördinatiepunt Research Data Management hulp bieden
  • eduVPN: eduVPN maakt het voor medewerkers, onderzoekers en studenten mogelijk om op een veilige en eenvoudige manier te verbinden met het internet en toegang te krijgen tot afgeschermde instellingsdiensten. Deze dienst wordt formeel op 1 januari 2018 gelanceerd, maar nu kunnen instellingen de dienst al gratis uitproberen.
Laatste wijziging op 28 aug 2018