Maand van Artificial intelligence in het onderwijs

In juni organiseren we weer de maand van Artificial Intelligence (AI) in het onderwijs. Heb jij ideeën over wat AI betekent voor het onderwijs of hoe je het kunt toepassen? Doe dan mee met de maand van AI en pak je podium! Je kunt in deze maand een event organiseren, een discussie starten, een blog of artikel publiceren, podcasts of video’s maken.

Maand van AI in het Onderwijs
Maand van AI

Programma maand van AI

Wil je weten wat op het programma staat in de maand van AI? Bekijk alvast de preview en houd deze pagina in de gaten voor nieuwe updates.

Naar het programma

Doe mee met de maand van AI in het Onderwijs

Jouw bijdrage

In deze themamaand voor en door de Nederlandse onderwijssector creëren we de ruimte voor het delen van kennis, het zoeken van samenwerkingen, en het gezamenlijk leren. Daarbij is ook ruimte voor jouw bijdrage. Dit kan de organisatie zijn van een evenement of webinar, maar ook een artikel of een podcast-aflevering. 

Meld je event aan

Wil je een bijdrage leveren aan het programma van de Maand van AI in de vorm van een evenement of webinar? Meld deze dan aan!   

Meld je event aan

jongen met VR-bril

Artificial intelligence en machine learning

SURF loopt voorop als het gaat om het toepassen van artificial intelligence (AI) en machine learning in het onderzoek. Ook kijken we naar de mogelijkheden van AI en machine learning in het onderwijs en voor de centrale ict-dienstverlening. Hiervoor werken we samen met instellingen, onderzoekers en leveranciers.

Lees meer

Samen de kansen en risico's van AI onderzoeken

Samen roepen SURF, de SIG AI in Education, het Versnellingsplan, de Nederlandse AI Coalitie werkgroep onderwijs en Kennisnet voor de tweede keer de maand juni uit tot Maand van AI in het onderwijs. Een nieuwe editie met nieuwe inzichten.

Tijdens de Maand van AI in het onderwijs voeren we samen met jou het gesprek over de kansen en risico’s die AI met zich meebrengt. We kijken naar de rol die het speelt bij onderwijsinnovatie én hebben oog voor maatschappelijke en sociale aspecten. Ook willen we dieper ingaan op de praktijk: wat betekent de inzet van AI voor de docent of student? Welke voorbeelden van toepassingen van AI in het onderwijs zijn er al?

AI in onderwijs