Verjaardagstaart SURF
Nieuws

Jarig SURFdrive trakteert: opslagruimte verdubbelt van 500GB naar 1TB

SURFdrive viert zijn tiende verjaardag op een hele speciale manier: alle gebruikers krijgen een verdubbeling van de opslagcapaciteit van 500GB naar 1000 GB (1TB). In zijn tienjarig bestaan is de gebruikersgroep van deze dienst voor opslag en delen uitgegroeid tot meer dan 75.000, die samen meer dan 1,5 petabyte aan gegevens opslaan.

Veiligheid en privacy

De cloudgebaseerde synchronisatie- en uitwisselingsservice SURFdrive werd in 2014 ontwikkeld door SURF. Destijds maakten veel studenten en medewerkers van Nederlandse onderwijsinstellingen gebruik van publieke clouddiensten zoals Dropbox en Google zonder veel aandacht te besteden aan de veiligheid van hun data of regels op het gebied van privacy.

De universiteiten hadden wel oog voor deze issues en wilden een veilig en privacy-vriendelijk alternatief bieden. Zo is SURFdrive er gekomen en is sindsdien gestaag doorgroeid tot een data-opslag-en-deel-tool waar nu 42 instellingen gebruik van maken. SURF heeft op het succes van SURFdrive voortgebouwd door in 2018 Research Drive te lanceren, een synchronisatie- en uitwisselingsservice voor onderzoekssamenwerkingen.

Efficiƫnte onderlinge samenwerking en verantwoord delen

SURF ziet dat publieke waarden zoals privacy en blijvende autonomie relevanter zijn dan ooit. Ook is tijdens tien jaar SURFdrive de behoefte aan verantwoord delen van gegevens en efficiƫnte onderlinge samenwerking alleen maar gegroeid. Met de uitbreiding van de opslagcapaciteit is SURFdrive daarmee voor gebruikers nog aantrekkelijker geworden als alternatief voor de tools van big tech.

1 TB op SURFdrive nu beschikbaar

Voor alle gebruikers van SURFdrive is de opslagcappacteit van 1 TB automatisch beschikbaar.

Meer weten? Lees alles over SURFdrive en Research Drive.