Publinova is live banner
Nieuws

Publinova is live: hét nieuwe platform dat praktijkgericht onderzoek zichtbaar maakt

Met Publinova kunnen onderzoekers en lectoren de impact van hun onderzoek vergroten. Op Publinova kun je onderzoeken delen en downloaden, kom je in contact met beroepsgenoten en ontdek je de meest recente bevindingen in het praktijkgericht onderzoek.

Onderzoek zichtbaar en vindbaar

Publinova brengt praktijkgericht onderzoek tot leven en maakt het toegankelijk voor iedereen die op zoek is naar kennis. Op Publinova.nl delen onderzoekers en lectoren namelijk hun schat aan kennis. Niet alleen met collega's van andere hogescholen, maar ook met professionals uit diverse vakgebieden en een breder publiek. Door deze kennisbronnen via open access beschikbaar te maken, wordt het gemakkelijker om ideeën uit te wisselen tussen onderzoek, onderwijs, bedrijfsleven en de samenleving als geheel.

Publinova verbindt professionals en maakt praktijkgericht onderzoek toegankelijk voor een breed publiek. Ontdek, deel, en leer van de experts in jouw vakgebied.

De groei van Publinova door samenwerking

Publinova wordt onderhouden en gevoed in nauwe samenwerking met en door veertien Nederlandse hogescholen, regieorgaan SIA en de Vereniging Hogescholen. Naast de inhoud bijgedragen door lectoren en onderzoekers, is er een toegewijde redactie met experts van hogescholen, regieorgaan SIA en SURF. Publinova is een etalage voor onderzoek die gezamenlijk de komende tijd meer gevuld zal worden. Doet jouw hogeschool al mee? Vind hier meer informatie over hoe jouw hogeschool kan aansluiten.

Naar Publinova.nl

Man die hand schut van vrouw met prothese

Voordelen van Publinova op een rijtje:

  • Toegankelijkheid: Publinova maakt praktijkgericht onderzoek toegankelijk voor een breed publiek.
  • Kennisdeling: het bevordert de uitwisseling van kennis en expertise tussen hogescholen.
  • Open access: onderzoek is vrij beschikbaar voor iedereen, wat transparantie en gelijke toegang bevordert.
  • Samenwerking: het vergemakkelijkt samenwerking tussen onderzoek, onderwijs en bedrijfsleven.
  • Maximalisatie van onderzoeksimpact: door een nationale bundeling van kennis en een groot bereik qua doelgroepen draagt het bij aan het maximaliseren van de impact van praktijkgericht onderzoek.

Meer weten?

Bezoek de informatiepagina van Publinova voor toegang tot de agenda met informatiebijeenkomsten en meer informatie over wat Publinova voor jou kan betekenen en hoe je als hogeschool kunt aansluiten.

Dit artikel is relevant tot