Studenten - fotograaf Robert Lagendijk
Nieuws

Vraag subsidie aan voor een Center for Teaching & Learning

Vanaf 2 oktober kunnen instellingen via de website van DUS-I (Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen) een subsidie voor hun eigen Center for Teaching & Learning (CTL) aanvragen. Instellingen hebben hiervoor tot 1 november de tijd. De subsidieregeling is onderdeel van het Nationaal Groeifondsprogramma Npuls.

CTL-subsidieregeling van Npuls gepubliceerd

Vanaf 2 oktober tot en met 31 oktober hebben alle publiek bekostigde mbo-, hbo- en wo-instellingen de kans om in de eerste ronde financiële ondersteuning aan te vragen voor het opzetten of uitbreiden van een Center for Teaching & Learning (CTL). In een CTL kunnen docenten terecht voor ondersteuning bij het vernieuwen van hun onderwijs. Er wordt kennis over onderwijsinnovatie met ict gedeeld en uitgewisseld, zowel lokaal - tussen docenten en opleidingen - als tussen instellingen en (inter)nationaal. Het doel van Npuls is dat alle 107 publiek bekostigde mbo-, hbo- en wo-instellingen in Nederland tegen 2031 een CTL hebben. 

Begeleiding vanuit Npuls 

Npuls begeleidt instellingen bij het oprichten en doorontwikkelen van een CTL en door het stimuleren van kennisdeling in de CTL-community. Deelnemende instellingen worden aangemoedigd om samen te werken en onderling kennis en ervaringen met elkaar te delen.  

Vier rondes  

Alle instellingen komen de volgende jaren in aanmerking voor toekenning van een CTL-subsidie. De toekenning gebeurt in vier rondes via DUS-I. De regeling die nu gepubliceerd is, richt zich op de ontwikkeling van maximaal 44 CTL’s in de eerste twee subsidierondes. De eerste aanvraagronde is open van 2 t/m 31 oktober 2023. De tweede aanvraagronde is open van 1 t/m 31 oktober 2024.  

Meer informatie en vragen?

Voor meer informatie of vragen over de CTL-subsidieregeling kun je terecht bij Npuls